Poster financiar

BEI VA CONTINUA SĂ SPRIJINE PROIECTELE INIŢIATE ÎN MOLDOVA ŞI SĂ-ŞI EXTINDĂ PORTOFOLIUL DE CREDITE

09 aprilie, 2020
BEI VA CONTINUA SĂ SPRIJINE PROIECTELE INIŢIATE ÎN MOLDOVA ŞI SĂ-ŞI EXTINDĂ PORTOFOLIUL DE CREDITE

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va continua să sprijine proiectele iniţiate în Republica Moldova şi să-şi extindă portofoliul de credite. Şeful reprezentanţei BEI în Moldova, Antonio Castillo, a declarat acest lucru, miercuri, în cadrul unei conversaţii online cu ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean.

Surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii au relatat pentru agenţia INFOTAG că în cadrul discuţiei au fost trecute în revistă proiectele susţinute de BEI şi stadiul de implementare al acestora.

În special, părţile s-au referit la reabilitarea reţelelor de transport electric, restructurarea liniilor de cale ferată, interconectarea sistemelor electroenergetice ale Moldovei şi României, îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor publice şi rezidenţiale, liniile operaţionale de creditare ale BEI din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Sergiu Railean şi-a exprimat gratitudinea pentru suportul continuu oferit Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiţii în realizarea proiectelor de importanţă strategică în diferite domenii, evidenţiind pe cele ce vin să consolideze securitatea energetică a ţării.

De asemenea, părţile au discutat despre finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii pentru depăşirea crizei pandemice.

Antonio Castillo a menţionat oportunităţile de susţinere a economiei reale prin noul program al UE pentru ţările Parteneriatului Estic, menit să asigure atenuarea impactului socioeconomic al pandemiei COVID-19.

Potrivit oficialului, BEI este una din instituţiile financiare care va participa la mecanismul de acordare a sprijinului prin acest program.

După cum a informat agenţia INFOTAG anterior, ca parte a răspunsului său global la epidemia de coronavirus, Comisia Europeană mobilizează un pachet de sprijin de urgenţă pentru Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina, astfel au fost realocate 140 mil. euro pentru cele mai imediate nevoi. De asemenea, este preconizată lansarea unui nou program de sprijin regional de 100 mil. de euro pentru a ajuta IMM-urile, inclusiv angajaţii independenţi etc., să acceseze cu uşurinţă credite şi să-şi impulsioneze afacerile după criză.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.