Русский Română

Partide politice

MINISTRUL ANDRIAN CANDU: CREŞTEREA ECONOMICĂ RECORD A PERMIS CREAREA A 48.000 DE LOCURI DE MUNCĂ ÎN ŢARĂ

01 октября, 2014
MINISTRUL ANDRIAN CANDU: CREŞTEREA ECONOMICĂ RECORD A PERMIS CREAREA A 48.000 DE LOCURI DE MUNCĂ ÎN ŢARĂ

Creşterea economică constantă a Moldovei, în pofida crizelor din regiune, reprezintă una din cele mai importante reuşite ale Ministerului Economiei, a declarat ministrul Andrian Candu, cu ocazia prezentării raportului de activitate a ministerului pe care îl coordonează.

”Moldova a avut o creştere economică impresionantă, de 8.9%. Impactul îl putem număra prin cele cca 48 de mii de locuri de muncă create în ultimul an în toată ţara”, a subliniat Andrian Candu. Creşterea economică constantă a fost posibilă şi datorită atragerii investiţiilor străine şi unui parteneriat cu instituţiile de finanţare, dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri, prin deschiderea a 8 incubatoare de afaceri functionale, dar şi promovarea competenţelor şi culturii antreprenoriale.

Un succes incontestabil din anul 2014, potrivit lui Andrian Candu, reprezintă avansarea Republicii Moldova în parcursul său european, un moment extrem de important fiind şi semnarea Acordului privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

”Deschiderea pieţei UE pentru produsele moldoveneşti a devenit posibilă ca urmare a unei munci în echipă din ultimii trei ani, 80% dintre care a revenit Ministerului Economiei”, a precizat Andrian Candu. Andrian Candu a ţinut să menţioneze şi eforturile în direcţia interconectării reţelelor energetice cu cele europene.

”În domeniul energetic trebuie să accelerăm ca să asigurăm diversificarea pieţei. Vorbim despre contrucţia a 5 linii de transmisie cu Uniunea Europeană, dar şi extinderea gazoductului magistral care va permite importul de gaze naturale din România. Vrem să aducem concurenţa pe piaţa gazelor naturale, dar şi să avem siguranta că acest gaz va ajunge oricând la consumator”, a adăugat ministrul.

Amintim că astăzi miniştrii democraţi ies „la raport” în faţa cetăţenilor, într-o serie de conferinţe de presă maraton. Rapoartele miniştrilor PDM pot fi urmărite online, pe site-ul www.privesc.eu, iar înregistrările vor fi publicate şi pe pagina web a Partidului Democrat.