Social

GUVERNUL VA ÎNCEPE DISCUȚIILE CU ROMÂNIA PENTRU MODIFICAREA ACORDULUI DE COOPERARE ÎN DOMENIUL APĂRĂRII

08 mai, 2024

Guvernul Republicii Moldova va iniția negocieri și va semna un protocol de amendare a Acordului cu Guvernul României privind cooperarea în domeniul apărării, semnat la Chișinău la 20 aprilie 2012. După cum transmite INFOTAG, o astfel de decizie a fost luată în cadrul ședinței Guvernului de miercuri.

Secretarul de stat al Ministerului moldovean al Apărării, Sergiu Plop, a explicat că amendamentul va completa acordul cu o nouă clauză, care presupune angajamentul părților de a acorda sprijin logistic și administrativ reciproc în pregătirea și participarea la misiunile internaționale de menținere a păcii.

Plop a mai spus că, având în vedere reducerea cheltuielilor părții moldovenești pentru participarea la astfel de misiuni, partea română va prelua o parte din cheltuieli. Plop a amintit că unul dintre obiectivele autorităților este de a ridica nivelul de participare a forțelor armate moldovenești la misiunile de menținere a păcii, astfel încât „Moldova să nu fie doar consumator de securitate, ci și furnizor”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.08 13:49 Grogore
    Asta noi trebue se facem demult...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.