Русский Română

Partide politice

PARTIDUL DEMOCRAT S-A LANSAT ÎN CAMPANIE CU UN PLAN ECONOMIC PENTRU CREŞTEREA MOLDOVEI

13 октября, 2014
PARTIDUL DEMOCRAT S-A LANSAT ÎN CAMPANIE CU UN PLAN ECONOMIC PENTRU CREŞTEREA MOLDOVEI Partidul Democrat din Moldova (PDM) s-a lansat, astăzi, în campania electorală, cu prezentarea unui „Plan economic pentru creşterea Moldovei”. Documentul a fost prezentat într-o conferinţă de presă de către preşedintele PDM, Marian Lupu, alături de miniştrii democraţi din Guvern, responsabili de domenii reale ale economiei - Pavel Filip, Vasile Botnari, Marcel Răducan, Octavian Calmîc și Tudor Copaci.

 

“Avem măsuri pentru creșterea generală a economiei, pe care le vom realiza simultan cu susținerea concretă a agricultorilor și cu dezvoltarea europeană a satelor și orașelor țării”, a declarat Marian Lupu. Preşedintele PDM a subliniat că mesajul general în campania democraţilor este „Creştem Moldova”.

 

Planul economic al democraţilor prevede cinci direcţii dedicate creşterii economice, printre care stimularea investiţiilor străine şi locale, ridicarea nivelului de trai, dezvoltarea oraşelor şi localităţilor pe principii europene, repopularea ţării. Marian Lupu a mai declarat că PDM îşi asumă o campanie electorală „deschisă şi onestă”. „Vom surprinde pozitiv, prin inițiative interesante şi curajoase, care să aducă folos economiei țării și nu prin atacuri murdare la adresa altor concurenți electorali. Este atașamentul nostru pentru principiul de a ataca problema și nu persoana”, a subliniat Marian Lupu.

 

Preşedintele PDM a mai anunţat că echipa formaţiunii va porni într-un turneu non-stop prin toate localităţile Republicii Moldova, pentru “a discuta cu oamenii şi pentru a le asculta opiniile”.

 

Totodată, Marian Lupu a adăugat că „adversarii PDM în această campanie sunt regresul, crizele, conflictul, extremismul și violența”.

 

PDM a fost înregistrat vineri de Comisia Electorală Centrală în calitate de concurent electoral şi va figura cu numărul 1 în buletinele de vot.