Reportaje

AGRICULTORII CONTRAMANDEAZĂ PROTESTUL PLANIFICAT PENTRU DATA DE 23 NOIEMBRIE

20 noiembrie, 2013
AGRICULTORII CONTRAMANDEAZĂ PROTESTUL PLANIFICAT PENTRU DATA DE 23 NOIEMBRIE

Agricultorii din Republica Moldova contramandează protestul planificat pentru data de 23 noiembrie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău cu scopul de a determina autoritățile să susțină inițiativele agricultorilor privind îmbunătățirea situației în domeniu.

Președintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, a menționat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la ”INFOTAG”, că ”solidaritatea agricultorilor a contribuit la faptul că autoritățile au început să fie mai receptive față de problemele agricultorilor”.

”Am avut întrevederi cu premierul Iurie Leancă, speakerul Igor Corman, cu un grup de deputați și considerăm că lucrurile se mișcă într-o direcție pozitivă. Se observă dorința autorităților de a soluționa problemele în domeniu”, a spus Cosarciuc.

Președintele Federației a ținut să menționeze că un alt motiv care a determinat agricultorii să contramandeze protestul se referă la faptul că aceștia nu doresc să se asocieze cu comuniștii, care au programat un protest tot pentru data de 23 noiembrie.

”Producătorii agricoli susțin procesul de integrare europeană a RM și, respectiv, nu se pot asocia cu cei care doresc altceva pentru această țară”, a spus sursa citată.

Președintele Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli ”Uniagroprotect”, Alexandru Slusari, a menționat că de la data de 24 octombrie, când agricultorii au anunțat organizarea protestului și până în prezent, autoritățile au făcut mai multe promisiuni în ceea ce privește susținerea agricultorilor.

”Tot ce s-a întâmplat în această perioadă este suficient pentru a contramanda acțiunea de protest, însă este insuficient pentru a scoate protestul de pe ordinea de zi. Experiența arată că de multe ori promisiunile nu se execută. În cazul în care săptămâna aceasta cel puțin o parte din problemele agricultorilor nu vor fi soluționate, în special votarea în două lecturi a proiectului de lege privind revenirea la cota TVA de 8% în agricultură, atunci ne rezervăm dreptul de a anunța o nouă acțiune de protest și a cere agricultorilor să boicoteze adunarea festivă din data de 30 noiembrie când va fi sărbătorită Ziua Agricultorului”, a precizat Alexandru Slusari.      

Președintele Federației Naționale a Agricultorilor ”Agroinform”, Iurie Hurmuzachi, a menționat că deși nu există nicio decizie oficială în legătură cu soluționarea problemelor înaintate de agricultori, aceștia au decis să contramandeze protestul pentru a veni în întâmpinarea autorităților care manifestă deschidere pentru soluționarea problemelor în agricultură.

”Scopul nostru nu este de a organiza proteste, dar de a identifica soluții pentru rezolvarea problemelor agricultorilor”, a spus Iurie Hurmuzachi 

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 20.11.2013 12:01:10 Irina
    Lucrurile se avanseaza mult mai bine chiar si la capitolul agriculturii plus ultima lege ce va fi adoptata in parlament miine promovata de catre Andrain Candu cu impozitul unic , demonstreaza ca actiunile de sustinere din partea Guvenarii vine si mai mare , plus in urma integrarii Europene vom exporta in exterior produsele noastre ceea ce va aduce beneficii atit antreprenorilor cit si intregii economii , respectiv oamenii constientizeaza ca dezastrele si revolutiile comunistilor vin s a stopeze bunastarea RM.
  2. 20.11.2013 04:39:15 Gheorghei
    Slusari asre 100% dreptate...
  3. 21.12.2013 10:50:22 Florentina
    Am lucrat 26 de ani in Sc nr 12 , scaola cu renume . Multi ani am lucrat avand-o ca director pe profesoara Maria Bodas un om integru , o profesoara cu calitati de bun manager . M-a mirat faptul ca se lucreaza politic si ,,pe la spate Vrea cucoana inspectoare sa-si puna oamenii ? Mult nu va mai sta la Inspectorat !
  4. 23.12.2013 09:28:39 Abu
    Deci in principiu is de acord cu Tine Dragos....intr-adevar dupa toate evemlnenteie din ultimul timp si modul in care a prejudiciat imaginea RM in spatiul european si dupa toate actiunile lisite de responsabilitate politica, aici ma refer la depasirea atributiilor de serviciu, Filat nu mai poate fi prim-ministru al acestei tari....deja asteptam alta persoana si acum de fapt vom vedea daca Filat face intr-adevar asa cum declara adica reprezinta interesele cetatenilor...sau de fapt isi va continua si mai departe politica sa lipsita de angajament politic care consta numai in interese de business personal.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.