Reportaje

ALEXANDRU SLUSARI: AGRICULTORII AU OBOSIT DE VORBELE DULCI ALE AUTORITĂŢILOR

27 noiembrie, 2013
ALEXANDRU SLUSARI: AGRICULTORII AU OBOSIT DE VORBELE DULCI ALE AUTORITĂŢILOR

„Agricultorii au obosit de vorbele dulci ale conducerii statului şi sunt gata să recurgă la acţiuni decisive”, a comunicat miercuri, în cadrul conferinţei de presă la agenţia „INFOTAG”, preşedintele Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli Uniagroprotect, Alexandru Slusari. Preşedintele Uniagroprotect consideră că Coaliţia de guvernare, în persoana deputaţilor şi funcţionarilor de stat „duc de nas producătorii autohtoni, fără a le soluţiona problemele”. „În decursul anului 2013 rugăm să fie rezolvate trei subiecte principale pentru ramura strategică a republicii. Agricultura să fie declarată ramură prioritară a economiei, autorităţile să se decidă în privinţa cotei TVA pentru agricultori şi să majoreze fondul de subvenţionare. Acestea sunt minimul de probleme care necesită soluţionare, în Moldova. Însă, până la summitul „Parteneriatului Estic” de la Vilnius, planificat pentru 28-29 noiembrie, am fost pur şi simplu „luaţi cu vorba” în cadrul întrevederilor cu deputaţii şi birocraţii din Cabinetul de miniştri”, consideră Slusari. „Închipuiţi-vă că Moldova semnează Acordul de Asociere şi Liber Schimb cu UE. Pe piaţă încep să vină fructe şi legume ieftine şi de calitate din Europa. Cu actualele impozite pentru fermierii moldoveni, fără investiţii imediate în domeniu şi cu pierderea pieţii din Rusia (care automat se va închide) sectorului agricol din Moldova va mai rezista doar câţiva ani”, este convins reprezentantul agricultorilor. Slusari a relatat că majoritatea organizaţiilor producătorilor agricoli au decis să boicoteze şedinţa solemnă din 30 noiembrie, dedicată Zilei profesionale a Agricultorului. „Suntem obosiţi de promisiuni, nu acceptăm felicitări formale şi nu vom fi „gloata” în spectacolul organizat de autorităţi pentru a sustrage atenţia de problemele agricultorilor. Avem nevoie de soluţionarea acestora, nu de vorbe dulci în adresa noastră, vorbe goale”, a spus preşedintele Uniagroprotect, subliniind că organizaţiile agricultorilor „îşi păstrează dreptul de a organiza acţiuni de protest, care nu se vor lăsa aşteptate”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 21.12.2013 10:38:35 Yachya
    Fetita mea ma face sa fiu mandra de ea in ficaree zi,mai ales in parc are o fire mai mult decat energica si este foarte curajoasa la 1 an jumate cat a implinit de curand,deja se da pe topoganul ce...
  2. 23.12.2013 03:08:37 Emre
    Aici tin putin sa te contrazic ))) In sesunl cel mai bun, evident. Eu una, mai baietoi asa din fire, primele lucruri ce le-am intrebat au fost consum, cilindree, caluti, motor etc etc, dupa care am decis sa imi iau modelul care consideram eu ca e mia ok pt mine, varianta de 1.6 si nu cea de 1.4 (mda, si dealer-ul a facut ochi cand a vazut ca are cu cine discuta si, mai ales, ca e in fata lui o fata care si pricepe ceea ce intreaba(nu la nivelul unui mecanic, normal )Daca e sa o luam per general, da, si eu stiu exemple clare de fete care voiau doar caroserie asa, usi asa, scaune asa etc etc etc ) Deci na, te inteleg de ce ai zis ca se intelege ca is fata )))camytzi’s last blog post..

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.