Reportaje

ORGANIZAȚIA GERMANĂ DE CARITATE ”ROUND TABLE DEUTSCHLAND” A VENIT ÎN RM PENTRU A ÎMPĂRȚI DARURI DE CRĂCIUN

03 decembrie, 2013
ORGANIZAȚIA GERMANĂ DE CARITATE ”ROUND TABLE DEUTSCHLAND” A VENIT ÎN RM PENTRU A ÎMPĂRȚI DARURI DE CRĂCIUN

Reprezentanții organizației germane de caritate ”Round Table Deutschland” se află în aceste zile în Republica Moldova, având scopul nobil de a împărți copiilor aflați în dificultate și din familii social-vulnerabile cadouri cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Liderul convoiului venit în Moldova, Peter Weiss, a relatat marți, în cadrul unei conferințe de presă la agenția ”INFOTAG”, că acțiunea este una de binefacere și urmărește scopul să aducă zâmbetul pe fața copiilor din RM în preajma sărbătorilor.

”În Moldova, acțiunea se desfășoară al doilea an consecutiv. În acest an am venit din Germania cu un camion în care se află 5 mii de pachete, destinate copiilor din această țară. Toate cadourile au fost pregătite de alți 5 mii de copii din Germania, prin urmare putem afirma că în rezultatul acestei acțiuni, în total, se bucură de sărbători 10 mii de copii. Asta pentru că, pregătind cadourile, copiii din Germania s-au bucurat și ei de faptul că au posibilitate să facă daruri altor copii”, a spus Peter Weiss.   

Potrivit lui, cadourile vor fi împărțite în grădinițe de copii, orfelinate, centre de plasament de pe întreg teritoriul țării – de la nord până la sud.

Reprezentantul Clubului Rotary din Republica Moldova, Adrian Potlog, care a ajutat organizația germană să distribuie cadourile, a menționat că pachetele conțin doar lucruri noi – haine, rechizite școlare, cărți, obiecte de igienă personală.

”Mai mult, unele colete conțin și mesaje scrise în română de către copiii din Germania. Deși unele dintre acestea sunt scrise cu greșeli, mesajele sunt emoționante și demonstrează dorința sinceră a copiilor din Germania de a aduce bucurii copiilor din RM”, a spus sursa citată, precizând că inițiativa organizației germane este una binevenită, iar pentru anul viitor Clubul Rotary va încerca să mobilizeze copiii din RM ca să facă daruri similare celor care se află în dificultate.   

Adrian Potlog a ținut să menționeze că acțiunea de caritate nu are niciun fel de tangențe politice, accentuând, însă, că există unele încercări de a conferi acesteia o conotație politică.

Ambasadorul Germaniei în RM, Matthias Meyer, a evidențiat faptul că între Germania și Moldova au loc lucruri frumoase nu doar la nivel înalt, dar și la nivelul cetățenilor simpli.

”Cetățenii nu trebuie uitați. Prin această acțiune dorim să demonstrăm că există oameni cu suflet mare, atât în Germania, cât și în Moldova”, a conchis ambasadorul.

”INFOTAG” precizează: Organizația germană de caritate ”Round Table Deutschland” și-a început activitatea în anul 2001 cu repartizarea ajutoarelor pentru copiii străzii din România. În prezent organizația are în jur de 3,5 mii de membri activi care fac acțiuni de caritate în diferite țări.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 15.12.2013 09:41:27 Lee
    den exei liksei.kato einai i iniormemia paragogis kai pano i iniormemia liksis.kratao ena idio sta xeria mou tora kata diavoliki symptosi..xaxa
  2. 19.12.2013 02:19:26 Emre
    Sunt deacord cu inagnidrea Doamnei la capitolul "spaga" dar mi se pare o absurditate ca transcrierea unui certificat de nastere a unui minor care automat devine cetatean Roman sa dureze de la 3 la 6 luni. La 11.11.2011 am prmit ordinul cu privire la acordarea dreptului la cetatenie, (la moment ma aflam la Roma cu sotia si fiica care avea un anisor) am zburat la Moldova ca sa depunem juramintul, sa ne transcriem certificatele p/u a ne perfecta pasaportul Roman. Sunt 5 luni de zile in care nu am primit certificatul transcris al fetitei mele, eu am de 3 luni pasaportul la mina dar copilul meu nu, am perdud locul de lucru care il aveam in Italia, copilul meu nascut in Italia cu rezidenza in Italia nu si-a putut face ultimul dozaj de vaccini, a pierdut locul de la gradinita pe anul 2012-2013 si toate p/u transcrierea unui certificat de nastere, absurd, dar adevarat, in asa situatii cu asa lege ... cum sa nu recurgem la "spaga"? Ca sa nu mai spunem ca mama fetitei a fost nevoita sa se intoarca la Romna ca sa nu piarda si ea locul de munca, si fiind insarcinata sta la evidenta in Roma, si vorbeste de aproape 3 luni cu fetita ei de 17 luni pe skype si cea mica nu pricepe de ce nu o poate lua mama in brate? Osituatie dificila pentru ca am vrut sa fim corcti si sa nu dam spaga avem de suferit si de pierdut atit.
  3. 16.01.2015 06:27:36 Gaibu Alexandru
    Ma numesc Alexandru Gaibu, sînt profesor de limba Engleză si Franceză în L.T “Ion Creangă” s. Borceag, r-l Cahul. Vin cu rugămintea de a ne ajuta financiar, dacă este în măsura posibilităţilor D-stră în a rezolva o problemă foarte importantă ca “Renovarea Acoperişului Şcolii” a blocului principal al instituţiei. Clădirea are trei nivele şi este dată în exploatare în anul 1972. Acoperişul este din ardezie care nu a fost schimbat din anul 1972. Ardezia este şubredă, găurită, în multe locuri cînd afară plouă, apa se prelinge pe pereţii încăperilor ajungînd şi la nivelul doi al instituţiei. De asemenea pereţii exterior de la nivelul trei se risipesc şi provoacă un pericol mare pentru viaţa copiilor si a cadrelor didactice din instituţie. Consiliul Raional Cahul la care ne-am adresat ne pot ajuta doar cu o parte din suma necesară pentru renovarea acoperişului şcolii. Beneficiarii ai instituţiei sînt: 160 de elevi; 30 de angajaţi; locuitorii satului Datine macar un sfat la cine am putea sa apelam ! Profesor Limba Engleză – Franceză Gaibu Alexandru s. Borceag , r-l Cahul Contact: 078537700.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.