Reportaje

MIHAIL FORMUZAL: PARTIDUL DEMOCRAT NU MAI ESTE O FORMAŢIUNE POLITICĂ, CI O GRUPARE POLITICĂ

05 decembrie, 2013
MIHAIL FORMUZAL: PARTIDUL DEMOCRAT NU MAI ESTE O FORMAŢIUNE POLITICĂ, CI O GRUPARE POLITICĂ

„Partidul Democrat din Moldova (PDM) demult s-a transformat dintr-o formaţiune politică în grupare politică, acționând în baza unor scheme criminale, aflându-se în strânsă colaborare cu lumea interlopă, folosind sursele şi experienţa acesteia”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

Oficialul a comunicat că deja a transmis Procuraturii Generale a Republicii Moldova materialele care confirmă strânsa legătură a demnitarilor de rang înalt ai autonomiei cu lumea interlopă, care sunt implicaţi în activitatea de lichidare a concurenţilor politici şi a oponenţilor funcţionarilor de stat din cadrul organelor de drept, inclusiv a procurorilor autonomiei.

„Protejații PDM au un singur scop – să domine în autonomie, suprimând orice părere nonconformistă, opiniile oamenilor şi a puterii legal aleasă”, consideră Formuzal.

Printre coordonatorii acestei activităţi, başcanul i-a numit pe preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov şi ex-preşedintele raionului Vulcăneşti, Serghei Cernev.

„Celor care au devenit activişti ai PDM li se iartă tot. Este un fel de indulgenţă pentru acţiunile ilegale şi criminale săvârșite”, a spus Formuzal.

Demnitarul consideră că o astfel de situaţie instabilă, provocată de PDM, afectează negativ atât locuitorii autonomiei, care sunt nemulțumiți, cât şi contribuie la „îngheţarea” unui şir de proiecte umanitare pentru Găgăuzia.

Totodată, başcanul a subliniat că „încercarea de a opune rezistență activităţii criminale a PDM nu reprezintă o luptă politică, ci acţiuni îndreptate pentru asigurarea stabilităţii în Găgăuzia şi Republica Moldova”.

”Partidul Democrat nu este o forţă politică, ci o grupare politică organizată, care reprezintă un pericol pentru ţară, pentru fiecare cetăţean. Această tumoare malignă, care a afectat Moldova, trebuie să fie eliminată cât mai urgent posibil”, consideră Mihail Formuzal.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 05.12.2013 03:50:37 Dionis
    Iar Formuzal sigur e doar un mincinos care cauta vinovat pentru situatia lui de care singur este vinovat prin actiuni impotriva celor care i-au oferit votul de incredere!
  2. 15.12.2013 09:23:20 Jenny
    Sorry to hear about the sleep-interrupting Low, Cherise. Those are never fun, and I'm glad to hear your gluc tabs and apple did the job! Here's to hoping those siiauttons are few and far between.
  3. 19.12.2013 01:43:38 Yeison
    Shailene Woodley in The Descendants. She played Clooney's dahtegur. The scene where she reacts to the news of her mother's condition by jumping in the pool was amazingly acted.Edit: Misspelling.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.