Reportaje

BUSINESSMANUL MARIN LIVADARU SOLICITĂ IMPLICARE ÎN ACTIVITATEA FEDERAŢIEI MOLDOVENEȘTI DE FOTBAL

10 decembrie, 2013
BUSINESSMANUL MARIN LIVADARU SOLICITĂ IMPLICARE ÎN ACTIVITATEA FEDERAŢIEI MOLDOVENEȘTI DE FOTBAL

Ex-proprietarul clubului de fotbal „Iskra-Stali” (Râbniţa), businessmanul Marin Livadaru, solicită implicarea autorităţilor RM în activitatea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF). În cadrul conferinţe de presă susţinute la agenţia „INFOTAG”, Livadaru a declarat că, „guvernul trebuie să întreprindă măsuri imediate pentru a se implica în activitatea FMF, a cărei conducere s-a afundat în corupţie”.

Potrivit spuselor sale, conducerea FMF, în persoana preşedintelui, Pavel Ciobanu, şi secretarului, Nicolae Cebotari, „acoperă abuzurile conducerii clubului „Sheriff”.

„Ne-am adresat la FIFA şi UEFA, în legătură cu faptul că cluburile de fotbal „Sheriff” şi „Tiraspol” sunt afiliate, au acelaşi proprietar – Victor Guşan, fapt interzis de Regulamentele organizaţiilor profesionale. Dovezile existente sunt suficiente pentru a elimina cluburile din campionatul RM. Aşa şi nu am primit răspund de la UEFA, iar FIFA a spus, că acest caz ţine de competenţa FMF. La rândul său, FMF tace, fără să răspundă la adresarea noastră din 16 mai, 2013. În același timp, cele două echipe continuă să evolueze cu succes”, a spus Livadaru.

Omul de afaceri a adus numeroase acuzaţii conducerii FMF, în special, a declarat pe parcursul a 16 ani, conducătorii permanenţi ai FMF, vând drepturile pentru transmisiunea meciurilor de fotbal cu participarea naţionalei Moldovei într-un mod netransparent. Potrivit calculelor businessmanului, în tot acest timp, suma obţinută în urma vânzărilor drepturilor constituie circa 100 mil. de euro.

„Aceşti bani se află pe conturile companiilor, create în zonele off-shore. Astfel, aceste sume nu sunt supuse impozitării, iar ulterior banii vin în ţară sub forma unor sume mici, în calitate de donaţii”, a spus Livadaru.

Acesta a subliniat că, FMF direcţionează sursele, care „pe drept aparţin cluburilor moldoveneşti”, la Tiraspol, deoarece „Sheriff”, an de an devine campioana Moldovei.

„Timp de 16 ani, FMF  a construit o bază de fotbal la Vadul lui Vodă, deși cu acești bani s-ar fi putut construi 32 astfel de baze”, a menţionat ex-proprietarul clubului „Iskra”.

Livadaru a acuzat conducerea FMF de neprofesionalism, reamintind că, „Cebanu şi Tegleaţov au jucat, în perioada sovietică, doar pentru clubul de fotbal „Nistru”, care nu s-a evidenţiat în cadrul campionatului URSS. El şi-a exprimat regretul că, în 2010, la alegerile preşedintelui FMF, a susţinut candidatura lui Cebanu, care a promis că va facilita crearea în Moldova a Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta a propus conducerii FMF, ca la alegerile din 2014, „să-şi dea demisia, pentru ca să-și salveze onoarea şi să permită cluburilor moldoveneşti şi fotbaliştilor să joace fair-play şi să se bucure de fotbalul profesionist”.  

Marin Livadaru a declarat că, „va continua lupta pentru ca dreptatea să învingă” şi va continua investigațiile, pentru care deja a cheltuit circa 10 mii de euro din surse proprii.

El a spus că va adresa o scrisoare cu solicitările sale premierului Iurie Leancă și ministrului Justiţiei care coordonează activitatea organizaţiilor neguvernamentale din ţară.

„INFOTAG” precizează: La începutul conferinţei de presă, Marian Livadaru s-a adresat în limbile engleză şi germană, misiunilor diplomatice acreditate în RM, menţionând problemele cu care se confruntă fotbalul moldovenesc.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 15.12.2013 07:29:14 Nadyusha
    I love the quilt, but want to make it for a twin size bed. So the width would need to be around 70-80 wide. Is this pssbiole? Would I just try to sew two of the same strips together? Would the seam in the middle look weird? Any advice would be appreciated.
  2. 19.12.2013 02:00:13 Utuh
    You can join us by clicking here and stnppieg into a little Google Connect live link (that maybe will work and maybe won't) but we're gonna give it a shot.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.