Reportaje

TREI PARTIDE DE STÂNGA ÎNDEAMNĂ LA REFUZUL DE A COLABORA ÎN ORICE MOD CU PARTIDUL DEMOCRAT DIN MOLDOVA

23 ianuarie, 2014
TREI PARTIDE DE STÂNGA ÎNDEAMNĂ LA REFUZUL DE A COLABORA ÎN ORICE MOD CU PARTIDUL DEMOCRAT DIN MOLDOVA

Trei partide de stânga din Moldova – Partidul Regiunilor, Partidul Socialist şi „Patrioţii Moldovei” îndeamnă la refuzul de a colabora în orice mod cu Partidul Democrat. Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, liderii celor trei partide au declarat că „Partidul Democrat se ocupă cu criminalizarea puterii din Moldova”.

În Acordul celor trei partide, răspândit joi, se vorbeşte că „experienţa celor din urmă vorbeşte despre o creştere bruscă a impactului asupra puterii de stat din republică a grupurilor oligarhice, sare în totalitate au suspus interesele naţionale ale Moldovei celor de afaceri ale lor”.

„Principala forţă politică, care sa transformat într-un instrument financiar condusă de păpuşar a devenit Partidul Democrat din Moldova. Îndeplinirea sarcinilor de promovare a intereselor forţelor oligarhice, PDM a devenit un factor care subminează principiile societăţii democratice, împiedicând formarea statului moldovenesc cu norme fundamentale de drept, blocarea efectivă a reformelor”, se vorbeşte în document.

În acesta se constată că subordonându-şi organele de drept, judecătoriile şi procuratura, „PDM a devenit un acoperiş politic pentru o mare varietate de elemente criminale, care, în schimbul unor garanţii de neutilizare împotriva lor a legilor din Codul Penal, îndeplinesc funcţia de „trupe de atac” împotriva oponenţilor politici.

Participanţii acordului îndeamnă toate forţele politice sănătoase ale Moldovei de a „restabili controlul public asupra administraţiei publice republicane, precum şi stabilirea de garanţii politice ce ar elimina riscul de uzurpare a puterii în stat”.

Liderul Partidului „Patrioţii Moldovei”, Mihail Garbuz, a enunţat un şir de principii, care ar trebui să faciliteze „decriminalizarea puterii de stat în Republica Moldova”:

- Partidele, care reprezintă interesele alegătorilor în parlament, să excludă posibilitatea creării unei coaliţii de guvernare cu PDM;

- Depolitizarea procuraturii şi a organelor de drept;

- Obţinerea de la partenerii străini ai Republicii Moldova refuzul de a conlucra cu reprezentanţii PDM;

- În situaţia când PDM deţine monopol asupra mass-mediei solidar de a pleda pentru libertatea de exprimare, precum şi coordonarea politicii de informare cu scopul de a prezenta publicului o imagine obiectivă a ceea ce se întâmplă;

Liderul Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal, a accentuat că acele partide care nu vor semna acest acord automat devin complici „a celor ce face PDM în Moldova”.

„Acest document este un semnal pentru toate formaţiunile politice ale republicii. Dacă partidele nu vor răspunde apelurilor noastre ne vom adresa poporului. Poporul trebuie să ştie că acele partide pe care le susţin sunt complici prin tăcere la faptele PDM-ului. Dacă nu vom înceta fărădelegile grupurilor oligarhice, atunci stagnarea continuă a Moldovei va dura încă patru ani”, a conchis liderul Găgăuziei.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 23.01.2014 12:30:34 Marcel
    Eu daca sincer m-am saturat de lupta asta potliica murdara, ba daca te consideri mai bun vii si propui niste idei mai bune, vii cu initiative, arati rezultate etc, dar nu vii si ataci un alt partid, care apropo este de sute de ori mai apreciat si mai puternic decit toate aceste 3 luate la un loc.
  2. 23.01.2014 12:31:04 Irina Grecu
    Sunt niste provocari din partea comunistilor de-a agrava sitautia si a limita oamenii liberi si cointeresati in prosperitatea UTA Gagauzia precum sunt Democratii de-a activa in domeniu, dar frica aceasta al PCRM de-a pierde orice fir de putere precum si increderea din partea populatiei .
  3. 23.01.2014 12:32:33 Vladimir
    Niste partide minuscule, care nu le vezi decit in campania electorala, astia sint niste sateliti de-ai comunistilor care au iesit la atac atunci cind si sa aruncat osul.
  4. 23.01.2014 12:46:15 Viorel
    S-au strins trei paduchi si incearca sa se arate pe arena politica din Moldova. Ei macar se gindesc ca sanse nu au sa intre in parlament? Cine sunt ei? Oamenii nici nu-i cunosc. Acest Garbuz este un idiot care promoveaza non-valori si ideie nu are ce inseamna sa conduca un stat. Prin astfel de iesiri, ei arata si mai tare ca sunt prosti si habar nu au ce inseamna politica.
  5. 23.01.2014 02:11:08 Sanea
    Comunistii politizeaza situatia din Gagauzia si asta pentru ca sa atraga atentia, mai ales ca alegerile se apropie. Daca si PDM mai este un partid care isi face interesele atunci sa nu mai vorbesc de comunisti care pe timpul lor si-au batut joc de Moldova si de oamenii ei, pe timpul lor oamenii au inceput sa se duca cu multimea peste hotare pentru ca nu puteau s aisi ingrijeasca copii si casa? s-au uitat aceste momente asa? dara acum nu au soviste si isi permit sa arate cu degetul la altii care citusi de putin fac pentru tara asta si pentru oamenii ei, plus la toate o data cu venirea lor la putere, europa ne sustine din mai multe puncte de vedere, si drumurile au inceput sa fie reparate, si companii au inceput sa se deschida ceea ce inseamna ca sunt noi brate de munca in tara. Prosti sunt cei care cred in minciunile comunistilor

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.