Reportaje

АCCENT TV CONSIDERĂ CĂ DECIZIILE JUDECĂTOREȘTI PRIN CARE I S-AU APLICAT AMENZI DE 130 MII LEI SUNT „LA COMANDĂ ȘI ILEGALE”

09 iulie, 2014
АCCENT TV CONSIDERĂ CĂ DECIZIILE JUDECĂTOREȘTI PRIN CARE I S-AU APLICAT AMENZI DE 130 MII LEI SUNT „LA COMANDĂ ȘI ILEGALE”

Directorul postului de televiziune АCCENT TV, Roman Malinovschi, consideră că deciziile magistratei Judecătoriei sect. Buiucani, Galina Moscalciuc, prin care i s-a încasat o amendă de 130 mii lei în beneficiul lui Ruslan Popa, sunt „la comandă și absolut ilegale”.

Miercuri, într-o conferință de presă la agenția „INFOTAG”, Malinovschi a afirmat că judecătoarea la emiterea deciziei a comis, cel puțin, 10 încălcări directe de procedură.

Managerul a invocat doar trei dintre acestea. Conform spuselor sale, termenul de prescripție a acțiunii de 30 de zile, a fost depășit.

„Emisiunea a fost difuzată pe 30 noiembrie 2013. Domnul Popa și-a înregistrat în instanță cererea de chemare în judecată pentru apărarea onoarei, demnității și a reputației profesionale la 13 martie 2014”, a precizat el.

Directorul АCCENT TV a amintit că prin articolul 28 din Legea privind libertatea de exprimare orice post de televiziune este scutit de orice răspundere materială pentru declarațiile făcute în emisie directă de către participanții la emisiune. Un alt aspect, pe care instanța nu l-a luat în considerație, în opinia sa, este acela că Popa a depus o pretenție materială împotriva postului fără să-și exercite dreptul la replică.

În opinia lui Malinovschi, s-a comis o încălcare evidentă a Hotărârii Curții Supreme de Justiție nr.7 din 24 decembrie 2012, prin care reclamantului i se cere să prezinte frazele concrete care l-au ofensat.

„Domnul Popa în timpul audierilor de judecată nu a prezentat niciun citat din emisiune, care l-ar fi ofensat. A zis ceva de genul: „Tot ce s-a spus despre mine acolo este o minciună!”, a menționat Malinovschi.

Managerul postului a mai spus că presiunile asupra postului neangajat autorităților nu sunt o premieră.

„În ianuarie 2014, s-a comis o tentativă de a ne exclude din grila de emisie, am fost presați în fel și chip, folosind Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Iar acum are loc o încercare de a ne strangula cu ajutorul acțiunilor unor personaje dubioase, sub un pretext inventat. Suntem un post mic care emite prin rețelele prin cablu și suma de 130 mii lei este una radicală pentru noi”, a spus Malinovschi, subliniind că nu pune la îndoială dorința autorităților de a închide postul care se separă de „corul general de osanale la adresa lor”.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.