Politică

PREȘEDINTELE FRANȚEI PLEDEAZĂ PENTRU EXTINDEREA UNIUNII EUROPENE PRIN INTEGRAREA UCRAINEI, MOLDOVEI ȘI ȚĂRILOR DIN BALCANII DE VEST

26 aprilie, 2024

Președintele Franței, Emmanuel Macron, pledează pentru extinderea Uniunii Europene prin integrarea în UE a Ucrainei, Moldovei și țărilor din Balcanii de Vest. potrivit INFOTAG, Macron a afirmat acest lucru joi într-un discurs la Universitatea Sorbona.

Președintele Franței a vorbit despre realizările Uniunii Europene în ultimii ani, subliniind că „în condițiile agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Europa trebuie să fie unită”.

„Noi am început să ne reevaluăm geografia în cadrul vecinătății noastre. După agresiunea rusă, Europa a început să se perceapă ca un întreg, confirmând că Ucraina și Moldova fac parte din familia noastră europeană și ele, la fel ca și Balcanii de Vest, se vor alătura UE când va veni timpul”, a declarat Macron.

Președintele Republicii Franceze a numit războiul din Ucraina „cea mai mare amenințare la adresa securității europene” și a îndemnat la „consolidarea capacității de apărare europeană”.

„Europa nu este nemuritoare și poate muri, iar asta depinde doar de noi. Trebuie să construim o concepție strategică pentru o apărare europeană solidă”, a spus Macron.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.