Reportaje

ASOCIAȚIA GEW MOLDOVA LANSEAZĂ SĂPTĂMÂNA ANTREPRENORIATULUI

10 noiembrie, 2014
ASOCIAȚIA GEW MOLDOVA LANSEAZĂ SĂPTĂMÂNA ANTREPRENORIATULUI În perioada 17-23 noiembrie în Republica Moldova se va desfășura Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, eveniment organizat de Asociația Gew Moldova cu scopul de a promova antreprenoriatul ca modalitate de dezvoltare a economiei țării.

 

Președinta Gew Moldova, Olesea Fortuna, a menționat luni, în cadrul unei conferințe de presă la agenţia „INFOTAG”, că Săptămâna Globală a Antreprenoriatului este o mișcare la nivel internațional lansată în 2007 în 37 de țări, care pe parcurs a luat amploare, astăzi fiind organizată în 150 de țări ale lumii.

 

„Scopul evenimentului este de a promova antreprenoriatul ca modalitate de prosperare a națiunilor și a creșterii economice globale. Evenimentul a fost inițiat în 2007 atunci când s-a declanșat criza mondială și a luat amploare în 2008 când s-au redus locurile de muncă, iar antreprenorii au început să creeze singuri locuri de muncă pentru sine și pentru alții”, a spus Fortuna.

 

Potrivit ei, în Moldova evenimentul este organizat al doilea an consecutiv, fiind implicate să participe 10 regiuni ale țării.

 

„În acest an vor fi organizate traininguri, mese rotunde și paneluri de discuții la care vor participa diverși jucători din ecosistemul antreprenorial din țară. În primul rând, vom implica industriile active, cum sunt agrobusinessul, industria textilă sau TI. De asemenea, vom avea un panel de discuții la tema antreprenoriatului în medicină pentru a vedea cum putem susține acest sector care se presupune că poate atrage multe investiții din exterior”, a spus președinta Asociației.

 

Potrivit ei, o zi specială va fi dedicată antreprenoriatului feminin. „Vom organiza un atelier de lucru la care vom invita 50 de femei, dintre care 40% vor fi din regiuni, pentru a le spori competențele. La acest atelier vor fi invitate două experte din România Catrinel Zaharia și Mihaela Gheran, care vor ajuta femeile noastre să-și dezvolte afacerile”, a spus ea.

 

De asemenea, vor fi desfășurate treninguri pentru persoanele care abia doresc să-și inițieze o afacere. „Este important să mărim numărul antreprenorilor mai ales în zonele rurale”, a spus Fortuna.

 

Potrivit ei, accentul va fi pus pe dezvoltarea inovatoare a afacerilor și utilizarea pe larg a TI. „Fără utilizarea corectă tehnologiilor informaționale cred că Moldovei îi va fi foarte greu să avanseze”, a spus ea.

 

Evenimentele organizate de Asociația Gew Moldova vor avea loc la ASEM, iar biletul de intrare pentru participanți costă 50 de lei.

 

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului a avut loc pentru prima dată în 2013 în perioada 18-24 noiembrie. Atunci 23 de parteneri naționali au organizat 21 activități și au fost peste 1000 de beneficiari în zece regiuni ale țării.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.