Reportaje

UN ONG A CREAT UN SITE DESPRE BIOGRAFIILE ŞI VENITURILE DEMNITARILOR

26 noiembrie, 2014
UN ONG A CREAT UN SITE DESPRE BIOGRAFIILE ŞI VENITURILE DEMNITARILOR

Site-ul cu date despre funcţionarii de stat - www.interese.md a fost prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, de reprezentanţii Asociaţiei obşteaşti Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Galina Bostan şi Mariana Calughina.

 

Potrivit lor, site-ul a fost creat de cinci specialişti în decurs de un an cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros în Moldova.

 

„Site-ul conţine 10 rubrici de bază, de exemplu, „Preşedinte”, „Curtea de Conturi”, „Parlament”, „Guvern”. Informaţiile sunt acumulate din surse deschise – documente publicate de toate structurile de stat, începând cu Guvernul până la organele administraţiei locale. Crearea site-ului a costat până la $10 mii”, a explicat Calughina.

 

Ea a menţionat că pe portal pot fi găsite „date biografice, declaraţii de venit, lista funcţiilor ocupate, de exemplu, de la funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, în prezent, până la judecător de rând în raionul Rîşcani”.

 

„Deocamdată nu putem considera că toate rubricile sunt complete. Deoarece în rubrica „Procuratura” sunt indicaţi doar procurorii generali, dar practic deloc nu este reflectat întregul sistem ramificat al acestei structuri de stat. Pe măsură ce vom colecta date vom completa baza”, a spus developerul site-ului.

 

Potrivit Galinei Bostan, scopul principal al site-ului este ajutorul în desfăşurarea investigaţiilor jurnalistice de către reprezentanţii surselor mass-media, precum şi pentru cetăţenii interesaţi.

 

„Sperăm că proiectul nostru va atrage atenţia Comisiei Naţionale de Integritate, ale cărei colaboratori, în puterea competenţelor lor, se ocupă de studierea averii demnitarilor”, a spus ea.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 26.11.2014 04:47:01 Valai
    Bine faceti...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.