Reportaje

ACTIVIŞTI CIVICI AU CREAT ÎN REŢELELE DE SOCIALIZARE UN GRUP PENTRU PROTEJAREA CAFENELEI „GUGUŢĂ”

10 decembrie, 2014
ACTIVIŞTI CIVICI AU CREAT ÎN REŢELELE DE SOCIALIZARE UN GRUP PENTRU PROTEJAREA CAFENELEI „GUGUŢĂ” Activişti civici au creat în reţelele de socializare un grup pentru protejarea cafenelei „Guguţă” din parcul central din Chişinău.

 

Activistul Igor Căldare a relatat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că fiecare doritor îşi va putea exprima opinia referitor la situaţia cafenelei, să propună metode de soluţionare, precum şi să ofere ajutor.

 

„A doua metodă legală de a preveni construcţia hotelului în locul cafenelei în parc este cea juridică”, a spus el.

 

Potrivit spuselor sale, oamenii neindiferenţi „nu doresc şi nu vor permite construcţia hotelului pentru acordarea serviciilor sexuale în parcul central al capitalei”.

 

Căldare consideră că „cei ce au adoptat legea „Privind egalitatea şanselor” vor face tot posibilul pentru a dezvolta în Moldova turismul sexual, inclusiv pot construi un hotel şi în parc”.

 

„Primarul Chişinăului anterior a încercat să realizeze o serie de maşinaţii, inclusiv în legătură cu construcţia fabricii de prelucrare a deşeurilor, datorită căreia ar fi obţinut un venit de 200 mil. de euro, dar datorită reacţiei oportune şi acţiunilor organizaţiilor neguvernamentale, nu s-a întâmplat. În cazul cafenelei „Guguţă”, de asemenea, vor fi întreprinse toate măsurile legale, în pofida faptului că la procuratură sunt organizate diferite maşinaţii în acest sens”, a menţionat apărătorul drepturilor.

 

Preşedintele organizaţiei obşteşti „Oraşul iubit”, Vitali Voznoi, a spus că „în cazul cafenelei, activiştii vor acţiona prin trei metode – juridică, informaţională şi proteste”.

 

Potrivit spuselor sale, „aproape la fiecare şedinţă a Consiliului municipal sunt partajate 3 mil. de euro, precum şi există un acord între fracţiunile Partidului Comuniştilor (PCRM) şi Partidului Liberalilor (PL), care ascund diferite istorii”.

 

„Interesant este şi faptul cum consilierul municipal din partea PCRM, Victor Gurău, promovează construcţia hotelului şi spune că venitul de 20 mil. de euro este bine şi nu contează că banii sunt „murdari”, iar compania care intenţionează să construiască hotelul are probleme”, a spus Voznoi.

 

El nu înţelege „care este sensul în construcţia unui hotel nou, când alături este hotelul Codru. Mai este hotelul Nobil, toate au acelaşi proprietar, aceeaşi istorie”.

 

„Pentru construcţia hotelului este necesară autorizaţie din partea Primăriei şi avizul altor instituţii. Anume la această etapă activiştii încearcă să stopeze construcţia şi să revină la începutul istoriei, pentru a o rezolva”, a spus activistul.

 

Participanţii la conferinţă au spus că mizează pe „cetăţenii care nu sunt indiferenţi” şi sunt convinşi că „prin eforturi comune vom reuşi să returnăm cafeneaua municipalităţii, totodată păstrând arhitectura parcului”.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 10.12.2014 03:34:23 Sima
    Sunt de acord cu dl Caldare, el este bravo!
  2. 10.12.2014 04:47:05 Nic
    Primarie da tot ce trebue pentru hotelu...
  3. 12.12.2014 07:28:54 Asea
    Nu cred ca dl Caldare este Robin Gud MOLDOVENESC!!!
  4. 13.12.2014 01:00:09 Vasilisa
    Caldare este om, care trebue NEAPARAT sa fie deputat!!!
  5. 13.12.2014 01:02:20 Vladlena
    Fara asa oameni ca dl Caldari societatea poate sa perde tot ce mai are...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.