Reportaje

ACTIVISTUL IGOR CĂLDARE CERE PROCURATURII GENERALE INVESTIGAREA MAŞINAŢIILOR CU IMPLICAREA UNEI GRĂDINIŢE DE COPII

20 martie, 2015
ACTIVISTUL IGOR CĂLDARE CERE PROCURATURII GENERALE INVESTIGAREA MAŞINAŢIILOR CU IMPLICAREA UNEI GRĂDINIŢE DE COPII

Activistul Igor Căldare solicită Procuraturii Generale să investigheze maşinaţii în jurul contractului de vânzare/cumpărare a grădiniţei de copii Nr.129 din sectorul Rîşcani din capitală.

 

Activistul a spus vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG” că trebuie de clarificat „ce legătură are Banca de Economii la maşinaţiile de la grădiniţa de copii? În ce mod BEM a acorda un credit de 1,2 mil. de euro, acceptând drept gaj instituţia preşcolară? Ce legătură are procurorul Moroşan şi alte persoane?”.

 

Directorul grădiniţei de copii, Taisia Dobrovoliscaia, a relatat că instituţia a fost construită în 1966, iar în 1984 a apărut agenţia Apele Moldovei, care alături de instituţia preşcolară a construit o clădire cu suprafaţa de peste 600 m.c.

 

„În 2002 Apele Moldovei vând clădirea construită, iar în 2003, în baza aceloraşi documente vinde şi grădiniţa de copii, care nu-i aparţinea. După această tranzacţie ilegală conducerea grădiniţei s-a adresat instanţei de judecată. A început un litigiu care durează deja de 12 ani. În acest timp grădiniţa a fost de câteva ori revândută, BEM a acordat un credit (1,2 mil. de euro) unui cumpărător al grădiniţei de copii, omiţând să verifice starea instituţiei şi dacă nu există probleme”, a spus Dobrovoliscaia.

 

Ea a menţionat că „în prezent dosarul se află pe rol la Curtea Supremă de Juatiţie” şi speră că „dreptatea va triumfa şi grădiniţa de copii îşi va continua activitatea, deoarece copii se simt bine, iar părinţii sunt mulţumiţi de calitatea educaţiei”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 20.03.2015 06:52:32 Alex
    Caldare nu intalege ca el nu sa prezinte interes in societate...
  2. 23.03.2015 01:30:16 Inessa
    Bravo, Caldare este barbat adavarat!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.