Reportaje

REFUGIAŢII TRANSNISTRENI AU DEPISTAT O DIFERENŢĂ DE 17 MIL. DE LEI LA CONSTRUCŢIA UNEI CASE

06 aprilie, 2015
REFUGIAŢII TRANSNISTRENI AU DEPISTAT O DIFERENŢĂ DE 17 MIL. DE LEI LA CONSTRUCŢIA UNEI CASE Refugiaţii transnistreni, care au beneficiat de locuinţe sociale, au depistat o diferenţă de 17 mil. de lei în costul din documente şi cel real al casei construite pentru ei.

 

Preşedintele Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, Anatol Bîzgu, a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că conform spuselor Primarului Dorin Chirtoacă, construcţia casei din strada Milescu Spătaru a costat 60 mil. de lei, obţinute cu titlu de credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

 

„Am verificat. Conform documentelor s-au cheltuit puţin peste 43 mil. de lei. Unde sunt alte 17 mil.? Cine le va stinge, Primăria sau locatarii?”, a întrebat Bîzgu.

 

El a menţionat că „au fost multe litigii, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, multe dintre care refugiaţii le-au câştigat, dar Primăria refuză să execute deciziile”.

 

„Ne-am adresat Centrului Naţional Anticorupţie cu solicitarea de a face lumină în maşinaţiile financiare şi furturile în proporţii deosebit de mari”, a adăugat preşedintele Mişcării Refugiaţilor Transnistreni.

 

El speră că „organele de drept vor clarifica maşinaţiile şi în curând vor prezenta rezultatele anchetei”.

 

Potrivit lui Bîzgu, „refugiaţii nu intenţionează să achite suplimentar, atunci când cineva fură milioane”.

 

„Pe 15 aprilie va avea loc o nouă şedinţă de judecată. Sper că decizia va fi în favoarea refugiaţilor, dar dacă Primăria va refuza să o îndeplinească şi pe aceasta, atunci protestele de durată vor fi reluate, în pofida faptului că data trecută împotriva lor a fost deschis un dosar administrativ şi li s-a aplicat o amendă de 2 mii de lei”, a spus el.

 

Bîzgu a menţionat că „participanţii conflictului transnistrean şi refugiaţii intenţionează să lupte până la sfârşit, şi nu vor permite ca cineva să-şi facă avere pe seama celor ce au suferit în urma evenimentelor din 1992”.

 

„INFOTAG” precizează: În cadrul proiectului de construcţie a locuinţelor pentru nevoiaşi în valoare totală de 7,6 mil. de lei, dintre care 64% au fost acordate de CEB, iar 36% - contribuţia Guvernului, au fost construite două blocuri de locuit în Chişinău, pe strada Liviu Deleanu, de 69 apartamente, şi 80 de apartamente pe strada Milescu Spătaru. Mijloacele au fost acordate de bancă cu dobândă de 1% şi o perioadă de graţie de cinci ani, cu condiţia de a nu permite privatizarea apartamentele până când creditul nu va fi stins.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 06.04.2015 04:48:56 Lica
    Ei sunt inpotriva dl Dorin...
  2. 06.04.2015 11:19:16 anonim.md
    Aici nu merge vorba sunt impotriva sau nu, arata clar ca si aici au fost spălați bani,17 milioane de lei, va par putini? Va aduc aminte:casi de genul dat nu e doar una, imaginațiva ex. 3 casi cu bani spalati este inca o casa cu 80 apartamente,80 de familii nevoiaşe puteau sa aiba acoperiş, si asta daca 3 , dar daca sunt 30 sau 300? ştim toti bine ca ei işi faf buzunarul...din pacate.Domnul Dorin , daca scapi fara pedeapsa, te prind eu in lumea cealalta si te gatui.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.