Reportaje

CONDUCEREA PARTIDULUI PATRIA ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII SĂ NU VOTEZE PENTRU PARTIDELE PRO-EUROPENE DE DREAPTA

14 mai, 2015
CONDUCEREA PARTIDULUI PATRIA ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII SĂ NU VOTEZE PENTRU PARTIDELE PRO-EUROPENE DE DREAPTA Conducerea partidului „Patria” îndeamnă cetăţenii să nu voteze pentru partidele pro-europene de dreapta, pentru a nu le oferi şansa să rămână la putere. Asemenea declaraţie a fost făcută joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”.

 

Potrivit preşedintelui formaţiunii, Emilian Ciobu, „guvernarea de astăzi este slabă ca niciodată. Trebuie să obţinem prin toate modalităţile legale ca ea să cadă. Liderii Patria sunt convinşi că după alegerile locale vor urma, şi foarte curând, alegerile parlamentare anticipate”.

 

Fostul diplomat a amintit că Patria a fost ilegal înlăturată de coaliţia de guvernare de la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, iar zeci de mii de susţinători au fost lipsiţi de dreptul de a vota pentru partid.

 

„Aceasta a dus la falsificarea rezultatelor alegerilor, precum şi a permis coaliţiei criminale să se păstreze la putere în ţară”, a spus Ciobu, menţionând că asupra activelor şi conducerii partidului „s-a prăbuşit un val de represiuni”.

 

„În baza acuzaţiilor fabricate de MAI de folosire în campanie electorală a banilor, presupus obţinute din străinătate, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, partidul a fost exclus din cursa electorală cu aplicarea unei amenzi de 8,1 mil. de lei”, a spus fostul Ambasador al Moldovei în România.

 

„Acest verdict a fost contestat în instanţă internaţională, noi suntem siguri că ne vom găsi dreptatea, dar nu vom putea participa la alegerile locale din 14 iunie”, a constat el.

 

„Astăzi ne vom concentra eforturile asupra fortificării organizaţionale şi extinderea partidului. Totodată, îndemnăm cetăţenii nici într-un caz să nu voteze pentru partidele ce au furat 1 mlrd. de bani naţionali”, a spus liderul formaţiunii.

 

El a spus că principalele sarcini ale forţelor politice sănătoase sunt consolidarea şi preluarea puterii în teritoriu.

 

„Forţele patriotice ale societăţii, partidele şi organizaţiile neguvernamentale au reuşit să se unească în Consiliul obştesc „Pentru Patrie!” şi să întâlnească cu demnitate aniversarea a 70 de ani ai Victoriei asupra fascismului. Experienţa dată de consolidare trebuie folosită eficient şi în activitatea politică”, a menţionat Ciobu, care a comunicat că mai aproape de 14 iunie partidul va indica membrilor şi susţinătorilor poziţia concretă faţă de alegeri.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 14.05.2015 07:00:04 Flex
    Usatii las putere in Moldova - nonsens!!!
  2. 15.05.2015 03:29:38 Ghita
    Tuleantev trebue sa plece in Rusia!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.