Reportaje

BUNDESTAGUL GERMANIEI ACORDĂ BURSE PARLAMENTARE INTERNAŢIONALE

19 mai, 2015
BUNDESTAGUL GERMANIEI ACORDĂ BURSE PARLAMENTARE INTERNAŢIONALE Bundestagul Germaniei acordă burse parlamentare internaţionale pentru trei locuitori ai Moldovei.

 

Ambasadorul Germaniei în Moldova, Ulrike Maria Knotz, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că aceasta este o oportunitate pentru tinerii din Moldova de a se informa despre activitatea Parlamentului german, procesele de adoptare a deciziilor politice, precum şi să comunice cu participanţii proiectului din 25 de ţări privind aspecte ale democratizării.

 

„Doritorii de a obţine bursă trebuie să fie cetăţeni ai RM, să aibă studii superiore finisate, să cunoască bine limba germană şi cu vârstă de până la 30 de ani. Bursierii vor primi lunar 500 de euro, locuinţă gratuită şi achitarea cheltuielilor pentru transport şi asigurare. Dacă participantul are locuinţă proprie i se oferă lunar 300 de euro”, a spus ea.

 

Doritorii trebuie să prezinte un pachet de documente până pe 30 iunie. Cei trei viitori bursieri vor fi selectaţi în octombrie de către o comisie din Germania. Practica va avea loc în perioada 1 martie-31 iulie 2016. Burse se acordă unui număr de 120 de participanţi din diferite ţări.

 

Deţinătorul bursei în 2008, Andrei Zapanovici, a spus că în perioada stagierii în Germania „în fiecare zi a lucrat intensiv, de la întocmirea raportului până la iniţierea proiectelor politice”.

 

„Am avut posibilitatea de a-mi îmbunătăţi cunoştinţele la Facultatea de Juridică în cadrul unei universităţi din Germania. Am frecventat prelegeri şi în alter universităţi din Berlin”, a spus Zapanovici, care în prezent este implicat în proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale”.

 

„INFOTAG” precizează: Din 2008 beneficiari de burse ale Bundestagului au devenit 25 de reprezentanţi ai Moldovei.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 19.05.2015 05:25:47 Maria
    Prea putin... macar 50-70 studentii...
  2. 20.05.2015 09:04:56 Chirill
    In asa situatie cine ramina in Moldova?
  3. 22.05.2015 12:56:28 Nicolae
    Nu furati tralente de la noi!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.