Reportaje

LIDERUL PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA” CONSIDERĂ CĂ MAI LUPTĂ NU CU CRIMINALITATEA CI CU OPOZIŢIA

11 iunie, 2015
LIDERUL PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA” CONSIDERĂ CĂ MAI LUPTĂ NU CU CRIMINALITATEA CI CU OPOZIŢIA Liderul partidului „Casa Noastră-Moldova” (CNM), Grigore Petrenco, consideră că „poliţia luptă nu atât cu criminalitatea, cât persecută şi urmăreşte politicienii din opoziţie”.

 

El a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că în ajun, în timpul lipirii materialului electoral al CNM pe panoul din sectorul Buiucani activiştii formaţiunii erau fotografiaţi de un necunoscut în uniformă alb negru fără semne distinctive, înarmat cu un pistol.

 

„Cu câteva minute înainte un necunoscut rupea în faţa activiştilor pliantele electorale ale CNM. Când candidaţii pentru consilieri au încercat să-i afle identitatea, bărbatul a urcat într-un automobil al poliţiei cu plăcuţe de înregistrare MAI-1046 şi a blocat uşile. Toate încercările de a afla cine este, de ce rupea posterele nu au dat nici un rezultat. La locul incidentului din senin au început a venit alte automobile ale poliţiei, numărul oamenilor legii a crescut considerabil”, a spus Petrenco.

 

Potrivit spuselor sale, în timpul stabilirii identităţi bărbatului, un poliţist a spus că acesta este colegul său din direcţia operaţiuni speciale a MAI, iar altul că individul este colaborator al brigăzii Fulger.

 

„Informaţiile, după cum vedeţi, sunt diferite. Din păcate unii poliţişti nu doar nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu, pentru care primesc salariu din impozitele cetăţenilor, dar nu cunosc nici elementarul – legile. Câţiva ofiţeri de poliţie nu ştiu că reţinerea candidatului la funcţia de consilier este posibilă doar cu avizul comisiei electorale. Totuşi, atât pe activişti, cât şi pe mine, în pofida statutului meu de candidat la funcţia de primar al capitalei, poliţiştii au încercat să ne ducă la comisariatul de poliţie”, a spus Petrenco.

 

Politicianul a promis să transmită înregistrarea video de la incident observatorilor de la OSCE/ODIHR.

 

Candidatul s-a adresat ministrului de Interne, Oleg Balan, cu solicitarea de a înceta să mai ordone urmărirea şi persecutarea reprezentanţilor partidelor de opoziţie.

 

„Faceţi-vă treaba. Găsiţi, de exemplu, persoanele vinovate de arderea banerelor CNM de pe viaduct şi în sectorul Buiucani. În ambele locuri sunt camere video. Cu atât mai mult că banerele sunt confecţionate dintr-un material ce nu poate fi aprins cu chibrituri. Pot fi arse doar cu substanţă inflamatoare. Dar poliţia nici până acum nu a reţinut pe nimeni”, s-a indignat Petrenco.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.