Reportaje

PRIMARUL COLONIŢEI SE AFLĂ ÎN FUNCŢIE ILEGAL, ÎNDEPLININD INDICAŢIILE PDM – OPINIA CONSILIERILOR

04 mai, 2018
PRIMARUL COLONIŢEI SE AFLĂ ÎN FUNCŢIE ILEGAL, ÎNDEPLININD INDICAŢIILE PDM – OPINIA CONSILIERILOR

Primarul satului Coloniţa, Angela Zaporojan, care a fost suspendată din funcţie printr-o decizie a Curţii de Apel, continuă să-şi exercite atribuţiile, îndeplinind indicaţiile Partidului Democrat (PDM), consideră consilierii locali din Coloniţa.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, consilierul Lidia Ghimpu a menţionat că, „potrivit hotărârii Curţii de Apel din 26 martie, Zaporojan a fost recunoscută vinovată de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi a fost suspendată din funcţie, însă ea continuă să îndeplinească funcţia de primar, făcând fărădelegi”.

„Astfel, consiliul sătesc trebuia să aprobe lista candidaţilor în birourile electorale de circumscripţie din două secţii de votare din Coloniţa pentru alegerile locale noi ale primarului capitalei. Zaporojan însă, fără a anunţa consilierii, a întocmit o listă proprie, în care a inclus persoane de-ale ei”, a remarcat consilierul.

Potrivit ei, atunci când consiliul a aflat despre această încălcare, pe 19 aprilie şi pe 26 aprilie au fost convocate şedinţe extraordinare pentru a desemna candidaţii, căci majoritatea consilierilor nu erau de acord cu lista Angelei Zaporojan. Dar secretarul Claudia Oleacu a refuzat să semneze decizia consiliului, iar termenul limită de depunere a listei aprobate la CEC a expirat la 27 aprilie”.

Consilierul Veronica Caraman a menţionat că, „potrivit deciziei Curţii de Apel, Zaporojan nu are dreptul să ocupe funcţii administrative pe un termen de patru ani, dar ea nu o singură dată a declarat că va candida la alegerile din 2019 şi le va câştiga”.

Consilierul Dumitru Ghimp a spus că „Zaporojan se află mereu acolo unde poate obţine avantaje, iar acum ea este membru al PDM şi lucrează pentru Vlad Plahotniuc, deşi anterior ea l-a criticat activ”.

„Situaţia în sat este din ce în ce mai proastă, Zaporojan blochează şi sabotează activitatea consiliului sătesc şi semnează de una singură hotărâri care îi convin, fără a avea dreptul legal să o facă”, a spus el.

Dumitru Ghimp a făcut un apel către Plahotniuc de „a-i retrage Angelei Zaporojan susţinerea politică”, pentru că „locuitorii satului au obosit deja şi vor să vadă schimbări reale în Coloniţa”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 04.05.2018 05:37:42 Fima
    Liberalii perd autoritatea chiar la Colonita?
  2. 05.05.2018 11:55:17 Grigore
    De ce dl Ghimpu nu face nimic bun pentru Colonita? El are atit de mult posibilitati pentru asta...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.