Reportaje

UN FORUM ECONOMIC CU PARTICIPAREA ANTREPRENORILOR DIN CHINA, BULGARIA ȘI ROMÂNIA POATE AVEA LOC LA CHIȘINĂU PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI

19 iulie, 2023
UN FORUM ECONOMIC CU PARTICIPAREA ANTREPRENORILOR DIN CHINA, BULGARIA ȘI ROMÂNIA POATE AVEA LOC LA CHIȘINĂU PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI
Până la sfârșitul anului, la Chișinău poate avea loc un forum economic cu participarea reprezentanților mediului de afaceri din Moldova, China, Bulgaria și România. Președintele Camerei de comerț și industrie (CCI) Moldova-China, Boris Foca, a anunțat acest lucru miercuri, într-o conferință de presă la agenția „INFOTAG”.

El și-a exprimat încrederea că „forul va fi o oportunitate excelentă de a stabili relații și apoi parteneriate cu companii chineze”.

„Contăm pe sprijinul autorităților moldovenești, care vor asigura componenta politică a acestui proiect. Acum lucrăm la agenda forumului. Nimic mai optim decât întâlnirile directe, față în față și fără intermediari, furnizorii de bunuri și servicii cu cumpărătorii, potențialii investitori și cei care caută investiții. Cred că forumul va deveni o platformă pentru organizarea unor noi afaceri de succes”, a spus Foca.

Potrivit lui, CCI Moldova-China include 40 de companii moldovenești.
El a menționat că importurile din China în Moldova au crescut recent cu 15-20% în fiecare an, ceea ce indică extinderea cooperării economice între aceste state prietene.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 19.07.2023 06:11:55 Eva
    Invitatie este bine venita!
  2. 19.07.2023 06:12:57 Fima
    Forum despre care a vorbit la conferinta de presa dl Foca, trebue sa sustina si guvernu Moldovei!
  3. 19.07.2023 06:18:33 Horia
    Este pacat mare ca companiile din Moldova nu au destul bani pentru participarea.
  4. 20.07.2023 07:03:46 Viorel
    Noi inca nu intalegem ce inseamna oameni de afaceri din China.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.