Reportaje

VETERANII CONFLICTULUI TRANSNISTREAN ȘI-AU DECLARAT NEMULŢUMIREA FAŢĂ DE INACȚIUNEA AUTORITĂȚILOR ÎN SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR LOR SOCIALE

29 august, 2023
VETERANII CONFLICTULUI TRANSNISTREAN ȘI-AU DECLARAT NEMULŢUMIREA FAŢĂ DE INACȚIUNEA AUTORITĂȚILOR ÎN SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR LOR SOCIALE

Veteranii conflictului transnistrean și-au exprimat nemulțumirea față de inacțiunea autorităților moldovenești în rezolvarea problemelor lor sociale. Într-o conferință de presă susţinută marţi la agenția „INFOTAG”, președintele Mișcării refugiaților transnistreni, Anatolie Bîzgu, a făcut un apel către reprezentanților tuturor ramurilor puterii în stat să se preocupe de problemele veteranilor.

„În 1991-1992, Moldova a fost atrasă într-un război cu Rusia. Asistăm acum la o agresiune similară în Ucraina. Mii de oameni s-au ridicat în apărarea patriei - polițiști, carabinieri, voluntari și militari. Mii de familii au fugit de la casele lor. Apoi au fost morți și invalizi. Aveau nevoie de ajutor atunci și au nevoie de el şi acum. Dar ceea ce vedem din partea autorităților este „zero acțiune”. Suntem ignorați”, a apreciat el.

Potrivit acestuia, Consiliul naţional pentru problemele veteranilor, creat pe lângă premier, nu este o structură cu adevărat funcţională.

„Există un consilier al premierului pe problemele veteranilor, Constantin Covrig, dar el nu are competenţe și resursele. Trebuie să urmăm calea Ucrainei și a Georgiei, unde structurile pentru problemele veteranilor fac parte din puterea executivă”, a spus Bîzgu.

El a afirmat că autoritățile exercită presiuni asupra reprezentanților mișcării veteranilor prin deschiderea dosarelor penale. Ca exemplu, a numit dosarul împotriva fostului ofițer al batalionului „Fulger” al ministerului afacerilor interne, Ruslan Safarmatov.

„El a luptat în Transnistria și a fost rănit. Este o persoană cu o poziție activă, a participat la protestele din epoca lui Plahotniuc. A mers la război în Ucraina și a fost de partea forțelor ucrainene. A fost rănit și a suferit mai multe operații. Acum este acuzat de săvârșirea unor infracțiuni legate de droguri”, a spus Bîzgu, adăugând că, dacă autoritățile nu vor face paşi în întâmpinarea doleanţelor veteranilor, aceştia

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 29.08.2023 03:44:17 Victor
    Cred ca ei au dreptate, pacat ca proteste pot se incepi innainte de alegeri de toamna.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.