Poster financiar

CNPF A OBLIGAT „ALLIANCE INSURANCE GROUP” SĂ ANULEZE 87,2% ACȚIUNI ȘI SĂ EMITĂ ACȚIUNI NOI

10 ianuarie, 2017
CNPF A OBLIGAT „ALLIANCE INSURANCE GROUP” SĂ ANULEZE 87,2% ACȚIUNI ȘI SĂ EMITĂ ACȚIUNI NOI Autoritatea de reglementare a pieței de capital al Moldovei – Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a obligat compania de asigurări „Alliance Insurance Group” să anuleze 87,2% acțiuni și să emită acțiuni noi.

 

Potrivit agenției INFOTAG, deţinătorii acestui pachet de acţiuni nu au prezentat rapoartele financiare anuale cu notele explicative pentru anul 2015, precum și nu au executat Hotărârea CNPF „Cu privire la prescrierea unor asigurători licențiați”. În special, Hotărârea prevede întreprinderea unor măsuri privind înlăturarea deficitului de active admise să acopere fondul asiguraților.

 

Este vorba despre acționarii „Generashon Financial” B.V, care deține pachetul de acțiuni în mărime de 57,04%, „Bellefond Invest” LTD, care deține 19,53%, și „Papillon Invest” LTD cu 10,69%. În luna septembrie 2016, CNPF a obligat deținătorii acestor pachete de acțiuni să le vândă în termen de trei luni, precum și a hotărât suspendarea exercitării dreptului de vot, a dreptului de convocare și desfășurare a adunării generale a acționarilor, a dreptului de a introduce chestiuni pe ordinea de zi, a dreptului de a propune candidați pentru funcția de membru al consiliului societății și a dreptului de a primi dividende.

 

După expirarea a trei luni, CNPF a luat decizia cu privire la anularea acțiunilor și emiterea unor noi acțiuni cu expunerea acestora pentru vânzare pe piața reglementată a RM.

 

Dacă în termen de până la 12 luni de la data expunerii spre vânzare acțiunile nou emise nu au fost vândute sau au fost vândute parțial, organul executiv al emitentului, în termen de 15 zile calendaristice, va lua decizia de achiziționare a acțiunilor nevândute în scopul reducerii capitalului social prin anularea acțiunilor respective.

 

INFOTAG precizează: În Moldova activează 15 companii de asigurări. Potrivit indicatorului prime de asigurare, „Alliance Insurance Group” este a cincea companie în sistem (107 mil. lei.). Potrivit indicatorilor pentru trimestrul trei 2016, activele companiei au constituit 167 mil. lei, activele nete - 48,5 mil lei, iar capitalul companiei constituie 21,5 mil. lei.

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 11.01.2017 01:02:42 Galina
    Ce asta daca nu un atac de raider?

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.