Poster financiar

AURUL ÎŞI PIERDE ROLUL DE ACTIV FINANCIAR SIGUR - OPINIA EXPERTULUI "ALPARI"

15 octombrie, 2018
AURUL ÎŞI PIERDE ROLUL DE ACTIV FINANCIAR SIGUR - OPINIA EXPERTULUI "ALPARI"

În viitor, aurul îşi va pierde rolul de activ financiar sigur, susţine reprezentantul companiei de brokeri "Alpari", Vlad Iosub, care presupune că ritmul de creştere a economiei moldoveneşti ar putea şi trebuie să fie mai mare de 3,5-4%.

Potrivit agenţiei INFOTAG, expertul a făcut o paralelă între crizele financiare anterioare, când investitorii fugeau de pe pieţele ţărilor în curs de dezvoltare, investind active în aur.

"Dar acum acest lucru nu se mai întâmplă. Piaţa arată că, în 2018, aurul îşi pierde rolul de activ financiar sigur", a declarat brokerul, care consideră că aurul va rămâne doar un material industrial.

Comentând prognoza creşterii PIB-ului moldovenesc în 2018, brokerul a menţionat că, pe fondul dezvoltării economiilor ţărilor vecine, în special Ucraina şi Rusia, creşterea PIB-ului Moldovei cu 3,5-4% nu este rău, dar ar putea fi şi mai mare.

"Dacă această previziune se realizează, atunci Moldova va arăta foarte bine pe fundalul altor ţări din regiune", a spus Iosub.

Drept factor pozitiv al economiei moldoveneşti brokerul a numit diversificarea exporturilor Moldovei, fapt ce reduce riscurile pentru economie în cazul încetinirii creşterii economice în ţările în care sunt exportate produsele moldoveneşti.

"Geografia exporturilor moldoveneşti este impresionantă. Acest lucru se poate vedea clar din exemplul Belarusului, ale cărui exporturi "sunt legate" de piaţa rusă cu peste 50%, iar dacă vorbim despre producţia din industria constructoare de maşini şi din agricultură, această cifră depăşeşte 90%", a spus expertul, care nu recomandă să se mizeze prea mult doar pe piaţa unei singure ţări.

Referindu-se la "mica reformă fiscală"din Moldova, brokerul a apreciat-o pozitiv, spunând că reducerea impozitului social pentru angajatori de la 23% la 18% va duce la o majorare a salariilor şi la o creştere a investiţiilor.

"Toate ţările majorează impozitele, iar Moldova găseşte o posibilitate de a le reduce, ceea ce este foarte bine pentru economia reală şi pentru sectorul de afaceri", a spus brokerul "Alpari".

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 15.10.2018 04:16:05 David
    Domnilor ziaristi, trebue sa stiti un lucru, ci aurul si in Africa este aurul!!!

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.