Poster financiar

„HORIZON CAPITAL” IESE DIN ACTIONARIATUL „PURCARI WINERIES”

07 octombrie, 2019
„HORIZON CAPITAL” IESE DIN ACTIONARIATUL „PURCARI WINERIES”

Fondul Emerging Europe Growth Fund II (EEGF II), gestionat de „Horizon Capital”, a vândut participația rămasă de 22,7% deținută în „Purcari Wineries” („Purcari”) după listarea cu succes a companiei la Bursa de Valori din București.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al companiei, EEGF II a vândut participația rămasă către investitori terți printr-un proces de bookbuilding accelerat (ABB), obținând un randament total livrat pentru investitori de 3,3 ori mai mare decât investiția inițială.

Fondatoarea și CEO „Horizon Capital”, Lenna Koszarny, a menționat că „Purcari Wineries” a devenit un veritabil campion vinicol în Europa Centrala și de Est potrivit Decanter.

„Purcari Wineries” este prima companie din Moldova listată la bursă și s-a stabilit ca un adevărat campion al pieței vinului printre țările Europei Centrale și de Est. Aceasta este o realizare cu adevărat excelentă în regiune și un exemplu viu a unei viziuni îndrăznețe, care a devenit realitate datorită angajamentului fondatorului companiei și întregii echipe de conducere a Purcari. Suntem siguri că Purcari și acționarii săi vor continua să atingă obiective noi în următorii ani”, a spus ea.

Fondatorul și CEO al „Purcari Wineries”, Victor Bostan, a menționat că alături de „Horizon Capital”, compania a reușit să obțină realizări importante.

„Purcari Wineries” a beneficiat foarte mult de-a lungul anilor de parteneriatul său cu „Horizon Capital”, reușind realizări importante împreună, listând Grupul la Bursa de Valori din București în 2018. Înţelegem necesitatea fondurilor de private-equity de a ieși din acționariat, în special după o durată a investiției de 9 ani. În același timp, rămânem deschiși pentru o eventuală potențială revenire a Horizon Capital în acționariatul Purcari prin fondurile mai noi sau viitoare. Ca și Fondator și CEO Purcari, salut investitorii instituționali care au achiziționat acest pachet de acțiuni și ne angajăm să continuăm să creăm valoare și să livrăm randamente superioare pentru toți acționarii noștri”, a spus Victor Bostan.

El a comunicat că Vasile Tofan, partenerul „Horizon Capital”, care a gestionat investiția EEGF II în „Purcari” din 2012, va rămâne președintele Consiliului de Administrație și va contribui în continuare la succesul companiei.

„Suntem mulţumiți de randamentul total livrat pentru investitorii EEGF II de la momentul investiției în 2010, ceea ce nu ar fi fost posibil fără viziunea și leadership-ul lui Victor Bostan și echipa extraordinară de la Purcari. În același timp sunt ferm convins, că Purcari este abia la începutul unui parcurs de excepție, care va lăsa o moștenire enormă în lumea vinului, livrând rezultate remarcabile către investitorii care au susținut viziunea ambițioasă a companiei” a spus Vasile Tofan.

„Horizon Capita”l, un administrator de fonduri de private-equity cu peste 850 mil. dolari în gestiune, a fost acționarul „Purcari” din 2010 prin intermediul EEGF II, un fond creat în 2008 cu un capital de 370 mil. dolari.

„Purcari Wineries” Plc. (Brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan si Bardar) este unul din cele mai mari grupuri vinicole și de brandy din Regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul deține peste 1,392 ha de viță-de-vie și operează patru platforme de producere în România și Moldova. Purcari este liderul în segmentul premium de vinuri în România cu o cota de piață de circa 25%, este cel mai mare exportator de vinuri din Moldova, livrând în peste 40 de țări. Începând cu februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori din București, cu simbolul WINE.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.