Poster financiar

BERD ŞI UE ÎŞI UNESC FORŢELE CA SĂ ACORDE UN SPRIJIN MAI MARE ŢĂRILOR DE PARTENERIAT ESTIC, INCLUSIV MOLDOVA

16 septembrie, 2020
BERD ŞI UE ÎŞI UNESC FORŢELE CA SĂ ACORDE UN SPRIJIN MAI MARE ŢĂRILOR DE PARTENERIAT ESTIC, INCLUSIV MOLDOVA

BERD şi Uniunea Europeană îşi unesc forţele prin intermediul Team Europe pentru a oferi un sprijin financiar mai mare sectoarelor municipale, de infrastructură şi industriale afectate de criza economică cauzată de pandemie în regiunile sudice şi estice ale vecinătăţii europene.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG cu referire la site-ul web al Vecinătăţii de Est, asistenţa va viza, de asemenea, vindecarea de COVID-19 prin "investiţii verzi".

Astfel, UE oferă garanţii de până la 100 milioane EUR pentru a sprijini investiţiile BERD în valoare de aproximativ 300 milioane de euro plus împrumuturile suplimentare de la subiecţi din sectorul privat în vederea unei investiţii totale de peste 500 milioane de euro. Împrumuturile cofinanţate de la BERD şi sectorul privat vor sprijini investiţiile în infrastructura industrială, de construcţii, municipală şi durabilă.

În plus, garanţia UE va sprijini operaţiunile BERD de a dezvolta economii verzi, cu emisii reduse de carbon, rezistente la climă în ţările vecine, precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina.

Împrumuturile vor fi de asemenea utilizate "pentru investiţii durabile în infrastructura oraşelor verzi, lanţuri de aprovizionare mai ecologice, eficienţă energetică şi transfer de tehnologii ecologice în procesele industriale, operaţiunile comerciale şi clădiri".

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.