Reportaje

26.10.2005 WNISEF DEŢINE 100% DE ACŢIUNI ALE COMPANIEI „NATUR BRAVO”

26.10.2005 WNISEF DEŢINE 100% DE ACŢIUNI ALE COMPANIEI „NATUR BRAVO”

Chişinău, 26 octombrie. (INFOTAG). Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) a achiziţionat 100% de acţiuni ale celei mai mari întreprinderi de prelucrare a fructelor şi legumelor din Moldova, „Natur Bravo”, după ce a achitat un preţ de $10 mln., a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Alexandru Munteanu, directorul reprezentanţei WNISEF în Moldova., manager investiţional.

Munteanu a precizat că este cea mai mare investiţie a WNISEF în această regiune a Europei, pentru ultimii zece ani. Moldova deţine 25% din totalul investiţiilor WNISEF în regiune, de peste $100 mln. Situaţia actuală a „Natur Bravo” este cu mult mai bună decît a altor companii din Moldova, achiziţionate de WNISEF anterior, în special, a companiilor „Vitanta” şi Glass Container Company.

Directorul reprezentanţei WNISEF în Moldova a estimat că industria de prelucrare din republică are perspective bune şi „poate face competitivă economia Moldovei pe piaţa regională”.

„Natur-Bravo” exportă 95% din produsele fabricate. Prin investiţiile în dezvoltarea companiei noul proprietar speră să contribuie la creşterea exporturilor moldoveneşti şi la diminuarea soldului negativ al balanţei comerciale.

Întreprinderi ale „Natur Bravo” există la Cupcini, Floreşti şi Ungheni.

Ştiu că există aşteptări mari faţă de noul investitor, mai ales, la colectivul „Natur-Bravo”. Venim să facem ceva bun, să lansăm întreprinderea la un nou nivel de dezvoltare. Desigur, vom aduce şi manageri noi, dar, în mare măsură, ne vom baza pe personalul existent. Noul conducător al „Natur Bravo” va fi Lilia Cazacu, care pînă în prezent a fost manager al companiei de produse lactate „Alba” din Hînceşti, a mai menţionat Munteanu.

El s-a arătat mulţumit de felul în care autorităţile moldoveneşti au reacţionat la noua investiţie a WNISEF în Moldova şi de faptul că „investiţia a fost înregistrată într-un timp destul de scurt, fără piedici birocratice”.

INFOTAG precizează: „Natur Bravo” este cea mai mare companie de prelucrare a fructelor şi legumelor din Moldova, deţinînd circa 30% din segmentul respectiv al pieţei. În anul 2003 întreprinderea a fabricat circa 30 mii tone de produse, iar în 2004 – 18 mii tone, din cauza recoltei mai mici obţinute în anul trecut. În ultimii doi ani compania a încasat venituri în valoare de $11 mln. şi $12 mln., respectiv.

WNISEF efectuează investiţii în companiile mici şi mijlocii din Ucraina şi Moldova. Pînă în prezent, fondul a investit $107,9 mln. în 28 de companii din aceste două ţări.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.