Reportaje

31.10.2005 LADC REGRETĂ FAPTUL CĂ „SE TERGIVERSEAZĂ ADOPTAREA LEGII CU PRIVIRE LA ENERGIA TERMICĂ”

31.10.2005 LADC REGRETĂ FAPTUL CĂ „SE TERGIVERSEAZĂ ADOPTAREA LEGII CU PRIVIRE LA ENERGIA TERMICĂ”

Chişinău, 31 octombrie. (INFOTAG). Liga pentru apărarea drepturilor consumatorilor (LADC) regretă faptul că proiectul Legii cu privire la energia termică, votat de Parlament în prima lectură în 2003, „este tergiversat şi nu este votat în lectura a doua”.

Roman Mihăieş, preşedintele LADC, a menţionat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, că, în lectura a doua, el a trebui modificat serios, deoarece „în varianta actuală, proiectul nu corespunde intereselor consumatorilor din Republica Moldova”.

În opinia sa, Legea cu privire la energia termică trebuie să oblige SA „Termocom” să încheie contracte directe cu consumatorii, aşa după cum prevede Legea cu privire la protecţia consumatorului şi Codul Civil.

Liga este nemulţumită şi de noul Regulament privind utilizarea energiei electrice, „care se află acum la Guvern pentru redactare înainte de publicarea în „Monitorul Oficial”.

Roman Mihăieş a precizat că Regulamentul acordă dreptul furnizorului de energie electrică de a deconecta consumatorul de le reţeaua electrică.

În opinia sa, furnizorul care a sustras energie electrică fraudulos trebuie deconectat şi impus să compenseze prejudiciul furnizorului, doar în baza unei decizii adoptate de instanţa de judecată, dar nu cînd va dori furnizorul.

În cadrul conferinţei, Roman Mihăieş a anunţat că, pentru o mai bună cunoaştere de către consumatori a drepturilor sale, Liga va edita un digest bilunar „Protecţia Consumatorului”. Acesta va fi inserat în ziarul „Gazeta Oraşului” şi va cuprinde toate materiale apărute în presa din Moldova în ceea ce ţine de drepturile consumatorilor.

De asemenea, LADP a editat o carte cu denumirea „Pentru un consumator informat şi protejat într-o Moldovă europeană”, care, de asemenea, a fost prezentată luni în cadrul conferinţei de presă.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.