Reportaje

01.11.2005 CENTRUL „LA STRADA” A LANSAT O CAMPANIE PENTRU SUSŢINEREA VICTIMELOR TRAFICULUI DE FIINŢE UMANE

01.11.2005 CENTRUL „LA STRADA” A LANSAT O CAMPANIE PENTRU SUSŢINEREA VICTIMELOR TRAFICULUI DE FIINŢE UMANE

Chişinău, 1 noiembrie. (INFOTAG). Centrul internaţional pentru protecţia şi promovarea drepturilor femeii „La strada”, cu susţinerea organizaţiei internaţionale ICCO, a misiunilor din Republica Moldova a OSCE şi Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, a lansat marţi o campanie socială pentru susţinerea victimelor traficului de fiinţe umane. Campania se va desfăşura sub genericul „Şi mie îmi pasă...”.

Ana Revenco, preşedintele Centrului „La Strada”, a comunicat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, că campania va dura şapte luni şi are drept scop schimbarea atitudinii societăţii faţă de victimele traficului de fiinţe umane, precum şi asigurarea unui acces mai larg a acestora la sistemul de asistenţă multilaterală.

Ea a menţionat că, potrivit unui studiu efectuat de „La Strada”, fiecare al treia persoană din Moldova consideră că victima traficului de fiinţe umane singură este vinovată de ceea ce i s-a întîmplat.

Circa 80% din victimele traficului de fiinţe umane sînt respinse de către familie, 70% - respinse de societate, 70% din victime – nu sînt identificate şi nu li se acordă asistenţă.

„La Strada” intenţionează să lucreze, în cadrul acestei campanii, direct sau indirect, cu circa 150 mii de persoane şi să acorde asistenţă în circa 100 cazuri de trafic.

În cadrul campaniei, specialiştii organizaţiei vor prezenta populaţiei pachetul informaţional „ce poţi face tu?”, prin intermediul cărora vor încerca să convingă oamenii să aibă o atitudine tolerantă faţă de victimele traficului, să nu le respingă, să le încurajeze să sune la linia fierbinte – 0 – 800 – 77777, pentru a putea beneficia de asistenţă.

Fiona McLean, membru al delegaţiei permanente a Comisiei Europene în Republica Moldova, a menţionat, în cadrul conferinţei de presă, că în ultimii ani în ţările Uniunii Europene a luat amploare traficul de fiinţe umane. Potrivit spuselor sale, printre ţările de origine ale victimelor se numără şi Rusia, Ucraina şi Moldova.

Ea susţine că traficul de fiinţe umane ocupă locul trei în lume în ceea ce ţine de activităţile criminale, după traficul cu droguri şi armament.

„Cifra de afaceri anuală în cazul traficului de fiinţe umane este de $6-$9 mlrd.” – a precizat ea.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.