Reportaje

13.06.2007 PL: VEACESLAV IORDAN AR PUTEA CÎŞTIGA ALEGERILE DIN 17 IUNIE, DOAR DACĂ ACESTEA VOR FI FALSIFICATE

13.06.2007 PL: VEACESLAV IORDAN AR PUTEA CÎŞTIGA ALEGERILE DIN 17 IUNIE, DOAR DACĂ ACESTEA VOR FI FALSIFICATE

Chişinău, 13 iunie. (INFOTAG). Partidul Liberal (PL), al cărui candidat la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă a trecut în turul doi de scrutin local, estimează că Veaceslav Iordan, candidatul Partidului Comuniştilor, ar putea cîştiga alegerile de primar din 17 iunie numai dacă acestea vor fi falsificate.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PL va depune un demers la Comisia Electorală Centrală în care va cere desfăşurarea corectă şi democratică a alegerilor, după ce pe 3 iunie au fost comise mai multe nereguli. „Vrem ca observatorii acreditaţi să participe la toate operaţiile electorale şi să li se permită să participe la numărarea buletinelor de vot. De asemenea cerem ca în dimineaţa zilei alegerilor buletinele de vot să fie numărate în prezenţa observatorilor, pînă la deschiderea secţiei de votare”, a spus Ghimpu.

El a confirmat faptul că după 17 iunie PL ar putea discuta cu formaţiunile democratice în privinţa constituirii unei coaliţii în Consiliul Municipal Chişinău. „Nu înţeleg de ce atîta presiune din partea formaţiunilor democratice. Vom vedea după 17 iunie ce vom face şi cu cine vom face. Acum aşteptăm să cîştigăm alegerile din 17 iunie şi, astfel, să aducem schimbarea în capitală pe care o aşteaptă toţi locuitorii ei”, a subliniat Ghimpu.

Dorin Chirtoacă a îndemnat alegătorii să iasă la vot duminică. „Noi avem o echipă profesionistă care va face faţă tuturor problemelor capitalei. Doar împreună vom aduce schimbarea”, a menţionat candidatul de primar.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.