Reportaje

13.08.2007 ÎN STATELE GUAM SE VOR DESFĂŞURA CONCOMITENT MITINGURI PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR CETĂŢENILOR

13.08.2007 ÎN STATELE GUAM SE VOR DESFĂŞURA CONCOMITENT MITINGURI PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR CETĂŢENILOR

Chişinău, 13 august. (INFOTAG). Consiliul Coordonator internaţional al partidelor de opoziţie şi ONG-urilor „GUAM pentru voinţa populară” va organiza la 22 septembrie, 2007, mitinguri pentru apărarea drepturilor social-economice ale cetăţenilor celot patru state.

După cum transmite INFOTAG, la conferinţa de presă de vineri, Ilgar Gasimov, preşedintele consiliului a spus că aceste acţiuni se vor desfăşura concomitent în cele patru capitale a statelor GUAM. „Dorim ca astfel populaţia să ne cunoască mai bine, dar şi să-i informăm că există o structură politică gata să-i ajute să-şi apere drepturile” – a spus Gasimov.

Conform spuselor sale aceste acţiuni simultane vor fi unice în lume. „Sîntem bucuroşi că diferite partide şi NGO-uri au găsit limbă comună şi împreună creează o atmosferă de toleranţă şi pluralism, condiţii de respectarea drepturilor omului, în primul rînd dreptului la exprimare, care în majoritatea statelor GUAM la momentul de faţă nu se prea respectă” – a mai spus el.

Veronica Ambramciuc co-preşedintele Partidului socialiştilor „Patria-Родина” a spus că în opt luni de la constituire consiliul a devenit mai puternic.

„Din Moldova la această structură au aderat „Patria-Родинa”, Partidul Socialist şi NGO-urile pentru drepturile omului „Оm” şi „Solidaritatea femeilor”” – a spus ea.

Ambramciuc a precizat că unii din aceşti membri vor participa în calitatea de observatori la alegerile parlamentare din Ucraina, care vor avea loc în luna septembrie.

INFOTAG precizează: Consiliul Coordonator internaţional al partidelor de opoziţie şi ONG-urilor „GUAM pentru voinţa populară” a fost constituit la 7 decembrie, 2007 şi are scopul de a promova reformele democratice în spaţiul GUAM.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.