Reportaje

SEMINARII DESPRE ELABORAREA PROIECTELOR CU FINANȚARE EUROPEANĂ, PENTRU FUNCȚIONARII ȘI AGENȚII ECONOMCI DIN MOLDOVA

23 iulie, 2014
SEMINARII DESPRE ELABORAREA PROIECTELOR CU FINANȚARE EUROPEANĂ, PENTRU FUNCȚIONARII ȘI AGENȚII ECONOMCI DIN MOLDOVA  Două seminarii despre elaborarea proiectelor menite să atragă finanțare europeană se vor desfășura joi și vineri la Soroca și Râșcani, a anunțat, într-o conferință de presă la agenția „INFOTAG”, vicepreședintele Ligii Studenților Basarabeni din Ploiești, Grigore Demerji.

 

Cele două seminarii au loc în cadrul campaniei „Tineri pentru viitor”, inițiată în 2013 de Liga Studenților Basarabeni din Ploiești. Până în prezent, astfel de seminarii au mai avut loc la Criuleni, Strășeni, Ștefan Vodă, Cimișlia. În cadrul acestora, expertul român în accesarea fondurilor europene, Georgiana Tănase, le-a vorbit participanților despre oportunitățile dezvoltării regionale și locale în urma atragerii de fonduri europene.

 

Demerji a precizat că seminariile se desfășoară în două etape: una teoretică, în care specialistul în domeniu explică procedurile de scriere a proiectului și alta practică, axată pe discutarea unor proiecte deja implementate și a rezultatelor obținute.

 

La întâlnirile din Soroca și Râșcani sunt așteptate peste 100 de persoane, între care și primarii celor două centre raionale - Elena Botnarenco și Victor Bogatico.

 

„Semnarea Acordului de Asociere cu UE a reprezentat un catalizator pentru accesarea fondurilor europene și atragerea investițiilor în Republica Moldova, iar pentru Liga Studenților din Ploiești reprezintă o încurajare pentru a continua organizarea seminariilor”, a spus Demerji.

 

El a arătat că autoritățile locale angajează specialiști în scrierea proiectelor, pentru a atrage finanțare europeană.

 

„Primarii sunt interesați îndeosebi în dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă, a sistemelor de canalizare, de iluminat și de drumuri”, menționat el.

 

Președintele fondator al LSB Ploiești, Iacob Cerlat, a afirmat că obiectivul campaniei este de a informa primarii din republică, agenții economici, funcționarii publici despre posibilitatea atragerii fondurilor europene și de a-i stimula să elaboreze proiecte.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 23.07.2014 01:06:24 Ilies
    Dorina lor este SINCERA!i
  2. 23.07.2014 03:39:23 Ana
    Ei fac asa treburile pentru Moldova si poporul ei...
  3. 30.03.2015 11:30:59 Riscanu Oleg Gh
    Buna ziua. Ma numesc Riscanu Corina cetatean RO casatorita in R.Moldova. Doresc sa initiez o brutarie in regiune rurala din MD. Voi fi recunoscator pentru un raspuns concis Va multumesc.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.