Politică

DEPUTAȚII DIN OPOZIȚIA PARLAMENTARĂ AU INFORMAT MEMBRII COMISIEI DE LA VENEȚIA DESPRE ÎNCĂLCĂRILE AUTORITĂȚILOR

23 mai, 2024

Deputații din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) de opoziție au informat, în cadrul unei întrevederi cu membrii Comisiei de la Veneția (CV), în frunte cu președintele acesteia, Claire Bazy Malaurie, despre încălcările guvernului PAS.

Serviciul de presă al Partidului Socialiștilor (PSRM) a declarat pentru INFOTAG că Vlad Batrîncea, Constantin Starîș și Grigore Novak au remarcat „necesitatea urgentă de a contracara practicile vicioase ale actualei guvernări pentru a construi un stat cu adevărat de drept, de a asigura independența instituțiilor justiției, a Curții Constituționale, a procuraturii, a televiziunii și radioului, a CEC.

Deputații au atras atenția asupra modificărilor aduse de majoritatea parlamentară la legislația electorală într-un an electoral, care contravine Codului de bune practici electorale adoptat de Comisia de la Veneția.

„În cadrul dialogului s-a discutat și despre încălcările frecvente ale drepturilor omului în Republica Moldova, restrângerea dreptului la libertatea de exprimare, controlul politic asupra mass-media, persecutarea opoziției”, se arată într-un comunicat al PSRM.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.