Politică

PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI I-A ASIGURAT PE ȘEFII COMISIEI DE LA VENEȚIA ȘI AI EUPM CĂ EVALUAREA ÎN SISTEMUL DE JUSTIȚIE VA CONTINUA.

23 mai, 2024

Evaluarea în sistemul judecătoresc va continua cu orice preț, deoarece este singurul instrument care poate asigura sistemul judiciar cu personal incoruptibil. Acest lucru a fost declarat de președintele Parlamentului Igor Grosu la întrevederea cu președintele Comisiei de la Veneția, Claire Bazy Malaurie, și președinta Curții Europene a Drepturilor Omului, Siofra O'Leary, care se află la Chișinău pentru Congresul XIX al Conferinței Curților Constituționale Europene.

Serviciul de presă al legislativului a comunicat pentru INFOTAG că principalele subiecte de discuție au fost evoluția sistemului de justiție din Republica Moldova și îndeplinirea recomandărilor restante ale Comisiei Europene.

Spekerul și-a exprimat încrederea că „cu sprijinul prietenilor și partenerilor din UE, Moldova va putea face față cu demnitate tuturor provocărilor, în special în toamnă, când urmează să fie organizate două procese electorale importante - alegerile prezidențiale și referendumul”.

„La 20 octombrie, cetățenii moldoveni vor spune clar că vor să facă parte din marea familie europeană, acest lucru va fi consfințit în Constituție, iar instituțiile responsabile vor face tot posibilul pentru a organiza alegeri corecte și a proteja votul cetățenilor”, a subliniat Grosu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.23 13:18 Nica
    Principal ca noi ca tara PASTRAM relatiile cu comisia.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.