Social

ÎN RAIONUL BRICENI, GENIŞTII AU DISTRUS EXPLOZIBILUL UNEI RACHETE CARE A CĂZUT PE TERITORIUL REPUBLICII MOLDOVA

16 ianuarie, 2023

Duminică, în raionul Briceni, geniştii au distrus o parte din explozibilul unei rachete căzute cu o zi înainte pe teritoriul republicii. Acest fapt i-a fost relatat agenției Infotag de serviciul de presă al ministerului apărării.

Potrivit sursei, după descoperirea focosului care conținea aproximativ 80 kg de exploziv, o echipă de genişti din batalionul „Codru” al Armatei naționale a fost însărcinată cu examinarea detaliată și determinarea unei metode pentru eliminarea pericolului.
Sâmbătă seara, 14 ianuarie, după bombardarea Ucrainei cu rachetele rusești, ministerul afacerilor interne al Republicii Moldova a raportat că fragmente de rachetă au căzut pe teritoriul țării. Potrivit instituţiei, fragmente ale rachetei au fost găsite în apropierea satului Larga, care se află la granița cu regiunea Cernăuți din Ucraina. În același timp, instituţiei militare i-a fost dificil să determine dacă acestea sunt fragmente ale unei rachete rusești doborâte sau fragmente ale unei rachete ale sistemului de apărare antiaeriană ucraineană.

„Sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei naționale n-au detectat survolări ale spațiului aerian al Republicii Moldova”, potrivit ministerului apărării.

Este a treia oară când fragmente de rachete au căzut pe teritoriul republicii. În noiembrie anul trecut, în legătură cu căderea fragmentelor unei rachete rusești, ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la ministerul de externe, unde i s-a înmânat o notă de protest. De asemenea, un diplomat rus a fost expulzat din Moldova.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2023.01.16 13:04 David
    Bine ca asa fara pagube...
  2. 2023.01.16 16:22 Marc
    Clar lucru. ca Rusia este vinovata...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.