Social

AUSTRIA VA ALOCA DOUĂ MILIOANE DE EURO PENTRU COMBATEREA SĂRĂCIEI ÎN MOLDOVA

23 mai, 2024

Austria va aloca două milioane de euro pentru implementarea unui nou program de reducere a sărăciei în Moldova. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, care s-a întâlnit joi la Viena cu omologul său austriac Johannes Rauch, relatează INFOTAG.

Potrivit ministrului, grantul din partea guvernului austriac va contribui la elaborarea măsurilor de reducere și prevenire a sărăciei sau de atenuare a impactului socio-economic negativ al multiplelor crize asupra persoanelor care suferă de sărăcie și grupurilor vulnerabile. Programul va asigura disponibilitatea, calitatea și accesibilitatea serviciilor de îngrijire și sănătate.

„Acesta include măsuri de incluziune socială, de promovare a unei vieți independente fără discriminare pentru persoanele cu dizabilități, de prevenire și combatere a violenței de gen. Programul include, de asemenea, măsuri de combatere a sărăciei în rândul copiilor și de promovare a sănătății și bunăstării copiilor. În plus, programul include măsuri de protecție socială a persoanelor vulnerabile și defavorizate și de extindere a sistemelor de protecție socială”, a subliniat ministrul, mulțumind omologului său „pentru sprijinul necondiționat și constant acordat Republicii Moldova”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.