Finances

BURSA DE VALORI DIN MOLDOVA ARE ȘANSE BUNE DE DEZVOLTARE – GUVERNATORUL BNM, ANCA DRAGU

11 april, 2024

Bursa de Valori din Moldova are șanse bune de dezvoltare, a declarat guvernatoare Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, după o vizită la București. După cum transmite servicul de presă al BNM către INFOTAG, în România, guvernatoarea BNM a discutat problemele interpenetrării piețelor de capital ale celor două țări.

„Republica Moldova poate deveni, de asemenea, o piață de interes pentru companiile străine care deja se află în România”, a declarat Dragu.

Dragu a petrecut două zile negociind cu reprezentanții Bursei de Valori București (BVB), Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Băncii Naționale a României (BNR) în legătură cu listarea duală a companiilor autohtone la Bursa de Valori a Republicii Moldova și a companiilor străine, precum și mecanismele de tranzacționare a acțiunilor și a altor instrumente financiare pe BVB.

După întâlnirile desfășurate, Anca Dragu a remarcat că relațiile cu BVB ar putea accelera dezvoltarea pieței financiare din Moldova.

„Există feedbackuri pozitive din București, oamenii deja se cunosc unii pe alții. Colaborăm și cred că în curând vom putea lucra împreună”, a declarat guvernatoarea BNM.

Dragua recunoscut că pentru a asigura funcționarea pieței de valori din Moldova sunt necesare modificări legislative, precum și alte măsuri.

Discuțiile au fost concentrate pe cerințele legislației europene referitoare la listarea pe bursele de valori din statele UE, pentru a permite accesul companiilor din Republica Moldova pe piețele de capital străine.

În discuțiile cu reprezentanții BNR, președintele BNM a discutat problemele de supraveghere și reglementare a operațiunilor pe piața de valori care implică active bancare. Părțile au convenit să încheie un acord de cooperare, care prevede schimbul de informații între autoritățile de supraveghere.

Add Comment

Add Comment

  • name
  • email
  • message
Thanks!
Your comment will be published after administrator approval.