Finanţe

BANCA DE COMERȚ ȘI DEZVOLTARE A MĂRII NEGRE, COFONDATĂ DE MOLDOVA, ȘI-A MAJORAT CAPITALUL LA 3,1 MILIARDE DE EURO

22 mai, 2024

Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTB), co-fondată de Moldova, și-a majorat capitalul cu 35%, ajungând la 3,1 miliarde de euro. Serviciul de presă al băncii a declarat pentru INFOTAG că majorarea de capital este menită să „stimuleze dezvoltarea regională” a țărilor din zona Mării Neagre.

Potrivit acestuia, majorarea capitalului va spori capacitatea financiară a băncii, permițându-i să ofere o gamă mai largă de instrumente financiare pentru a rezolva problemele regionale.

Osman Celik, ministrul adjunct al Trezoreriei și Finanțelor din Turcia și președinte al Consiliului guvernatorilor băncii, a anunțat cu mândrie că BSTB a reușit să își majoreze capitalul, consolidându-și mandatul de a sprijini dezvoltarea regiunii Mării Negre.

„Majorarea capitalului marchează o etapă importantă, permițând băncii să abordeze provocările regionale și să furnizeze resursele financiare necesare pentru a stimula creșterea și prosperitatea în regiunea Mării Negre”, a declarat Osman Celik.

BSTB este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Georgia. Banca are sediul central în Salonic, Grecia.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.22 15:52 EFIM
    Pentru asa banca regionala capital trebue se fie la nivel 15-20 de milliarde de euro!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.