Politics

PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI A INFORMAT REPREZENTANTUL „DG NEAR DESPRE ORGANIZAREA UNUI REFERENDUM PRIVIND ADERAREA MOLDOVEI LA UE”

11 april, 2024

Președintele parlamentului, Igor Grosu, l-a informat pe directorul Departamentului pentru Vecinătatea Estică și Consolidarea Instituțională din cadrul Direcției Generale pentru Extindere și Vecinătate („DG NEAR”) al CE, Adrienn Kiraly, despre intenția de a organiza în toamnă un referendum privind aderarea Moldovei la UE.

După cum transmite „INFOTAG”, acest lucru a fost comunicat de Grosu pe rețelele sociale după întâlnirea de la Chișinău, subliniind rolul parlamentului în organizarea plebiscitului.

„Primul pas a fost deja făcut. În lunile următoare, misiunea noastră este să mergem și să discutăm cu oamenii despre avantajele integrării în UE”, a scris Grosu.

La întâlnire s-au discutat prioritățile parlamentului și progresul Moldovei pe calea către UE.

„Suntem în procesul de îndeplinire a celor trei condiții pentru aderarea la UE - reforma justiției, combaterea corupției și deoligarhizarea. Discuția a fost, de asemenea, concentrată asupra modificărilor în Codul Electoral, prevederile privind votul prin corespondență în Canada și SUA (la alegerile prezidențiale din toamnă - INFOTAG). De asemenea, am discutat rolul mass-mediei în procesul electoral”, a scris speaker-ul.

Add Comment

Add Comment

  • name
  • email
  • message
Thanks!
Your comment will be published after administrator approval.