Toate ştirile (old site news)

NAŢIONALA MOLDOVEI DE FOTBAL A JUCAT CU NAŢIONALA LITUANIEI UN MECI AMICAL CU SCORUL DE 1:1

19 noiembrie, 2013

Echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova şi naţionala Lituaniei au susţinut luni, la Chişinău un meci amical de egalitate - 1:1.

Potrivit corespondentului special al Agenţiei „INFOTAG”, meciul nu s-a jucat cu casa închisă, au fost ocupate mai puţin de jumătate din cele 10,5 mii de locuri ale stadionului „Zimbru”. Preţurile biletelor variau între 20 şi 120 de lei.

La finele primei reprize mijlocaşul echipei oaspete Mindaugas Kalonas care evoluează pentru echipa „Bakâ” (Azerbaidjan) a marcat primul gol al meciului. La mijlocul reprizei a doua mijlocaşul Artur Ioniţa care joacă pentru clubul elveţian „Aarau” a egalat scorul.

„Meciul este bun datorită faptului că a oferit posibilitatea de a examina pe teren rezerva naţionalei. Cu acest scop am şi invitat la cantonament 16 jucători care evoluează pentru divizia naţională şi doar o parte din fotbaliştii care joacă pentru echipe străine”, a comunicat pentru corespondentul „INFOTAG” antrenorul principal al echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova Ion Caras.

„La meci, pentru prima dată în istoria naţionalei moldoveneşti, cinstea fotbalului moldovenesc a fost apărată de un jucător naturalizat – brazilianul Luvannor Henrique, care joacă pentru „Sheriff” Tiraspol. Cu toate că, Federaţia Republicii Moldova de Fotbal nu l-a ajutat să obţină cetăţenia Moldovei.

„Soţia sa este cetăţeancă a Republicii Moldova. Au un fiu. Examenele necesare pentru obţinerea cetăţeniei Henrique le-a susţinut de sine stătător. Şi dacă antrenorul principal a dorit să vadă cu acesta joacă în meciurile pentru naţională atunci, cred că, antrenorul consideră că Luvannor a obţinut acest drept datorită evoluţiei sale în cadrul campionatului naţional”, a relatat pentru corespondentul „INFOTAG” preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal Pavel Cebanu.

Henrique a jucat cu demnitate în meciul cu lituanienii. Are la activ o pasă rezultativă. Fanii, după ce a fost înlocuit, îl petreceau cu aplauze furtunoase.

La meci a fost prezent preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti.

 

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.