Toate ştirile (old site news)

EX-PREMIERUL ION STURZA FACE ALUZIE LA O POSIBILĂ REVENIRE ÎN POLITICA MOLDOVENEASCĂ

19 noiembrie, 2013

Ex-premierul Ion Sturza a făcut aluzie la faptul că este pregătit să revină pe arena politică a Moldovei. Potrivit Agenţiei „INFOTAG”, în interviul acordat pentru radioul „Noroc”, Ion Sturza a declarat  că așteaptă „un telefon, de la un partid sau altul, să îl invite să mai discute”.

„Formal vorbind, eu încă sunt membru al Partidului Democrat și mă mândresc cu faptul că am fost membru fondator. Eu aștept un telefon, de la un partid sau altul, să mă invite să mai discutăm. Ei îmi transmit mesaje prin internet. Așa se discută cu mine”, a adăugat Sturza.

Ex-premierul a criticat partidele RM , care reprezintă „grupuri de băieți cu interese comune”.

„Cu cine să schimbăm politicienii? O parte ar trebuie să facă un pas înapoi. Eu nu sunt de profesie politician și nici nu am fost, din păcate. Că dacă aș fi fost în '98-'99 un politician și nu un economist, poate că astăzi țara ar fi în altă poziție”, a recunoscut Sturza.

Răspunzând la întrebarea cu privire la perspectivele Partidului Comunist (PCRM), ex-premierul a spus că „s-a întâlnit recent cu Vladimir Voronin”.

„Doar respectul față de părul lui cărunt nu-mi permite să-i spun în față tot ce gândesc despre el”, a spus Sturza.
Potrivit ex-premierului, „ Pe Moldova o aşteaptă o perioadă dificilă generată şi de faptul că toţi politicienii sunt preocupaţi de alegerile parlamentare din 2014”.

„Reformele într-un an electoral trebuie pur și simplu interzise. Să fie uitat cuvântul optimizare, să se lase așa cum este, școala și spitalele moderne să fie aduse în sat. Asta e politică adevărată electorală. Reformele se fac în primii doi-trei ani de guvernare, nu în ultimul”, a punctat fostul prim-ministru.

„INFOTAG” precizează: La momentul actual, marea parte a timpului Ion Sturza îl petrece în România unde este situată majoritatea activelor fondurilor sale investiţionale, capitalul cărora depăşeşte suma de 200 mil. euro.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.