Toate ştirile (old site news)

PESTE 45% DIN RESPONDENŢII UNUI SONDAJ CONSIDERĂ CĂ VLADIMIR VORONIN AR TREBUI ÎNLOCUIT DE LA CONDUCEREA PCRM

19 noiembrie, 2013

Peste 45% dintre cetăţenii Republicii Moldova consideră că Vladimir Voronin ar trebui înlocuit de la conducerea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, arată datele sondajului „Barometrul Socio-Politic”, realizat de Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS-INC în perioada 19 octombrie -11 noiembrie 2011, în rândul a 1126 de respondenţi din 12 localităţi din Republica Moldova.


Potrivit Agenţiei „INFOTAG”, directorul IMAS, Doru Petruţi, a relatat marţi în cadrul unei conferinţe de presă că 36% sunt de părerea că liderul PCRM ar trebui să-şi păstreze funcţia, iar 18% au fost indecişi.

Referindu-se la calităţile pe care ar trebui să le deţină viitorul preşedinte al PCRM, 35% dintre respondenţi consideră că acesta trebuie să fie la fel de autoritar ca şi Vladimir Voronin, în timp ce 50% cred că noul lider ar trebui să aibă viziuni mai democratice. În acelaşi timp, 15% au spus că nu ştiu ce calităţi ar trebui să aibă viitorul lider al PCRM.

Sondajul a mai arătat că 33% dintre respondenţi asociază PCRM cu Vladimir Voronin, în timp ce 29% consideră că PCRM are mai mulţi politicieni de perspectivă.

În ceea ce priveşte imaginea comuniştilor în rândul alegătorilor, atunci 55% îi consideră mai degrabă bogaţi, 41% - corupţi, 35% - mincinoşi, 35% - certăreţi, 31% - distanţaţi de popor. În acelaşi timp, alţi 27% dintre respondenţi îi consideră săraci, 32% - oneşti, 32% - sinceri, 33% – apropiaţi de popor.

Potrivit sondajului, 54% dintre respondenţi au aflat de „revoluţia de catifea” a PCRM, iar alţi 40% - nu. Întrebaţi în ce măsură acţiunile de protest ale PCRM ar putea duce la acte de dezordine şi violenţă precum cele de la 7 aprilie 2009, 5% consideră că în foarte mare măsură, 27% - în mare măsură, 42% - în mică măsură, iar 16% deloc. Întrebaţi ce înseamnă „revoluţie de catifea”, peste 70% din respondenţi au declarat că nu ştiu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.