Toate ştirile (old site news)

PROIECTUL LUI CANDU PRIVIND MICSORAREA TVA IN AGRIUCULTURA VA FI ADOPTAT JOI DE PARLAMENT

19 noiembrie, 2013

Vicepreşedintele parlamentului Andrian Candu a anunţat astăzi că proiectul său privind revenirea la TVA de 8% pentru producătorii agricoli şi producerea şi comercializarea zahărului figurează pe ordinea de zi de joi a legislativului.

Candu a menţionat în cadrul unor consultări cu mediul de afaceri privind politica bugetar-fiscala pentru anul viitor că proiectul iniţiat de el are avizul guvernului, lăsând să se înţeleagă că nu va exista nicio problemă la adoptarea sa.

De asemenea, viceministrul finanţelor Victor Barbăneagră a accentuat că pentru anul 2014 se revine la practica de a aplica doar 8% TVA pentru producţia agricolă.

Amintim că de la 1 ianuarie au intrat în vigoare noi reguli fiscale potrivit cărora TVA în aggricultură a fost majorat de la 8% la 20%, iar diferenţa de 12% este restituită agricultorilor. Această practică însă a fost considerată deficitară de producătorii agricoli, astfel că a fost înregistrată initiativa de revenire la situaţia de până la 1 ianuarie.

 

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2013.11.19 16:07 Vasile
    PD-ul intotdeauna a optat pentru proiecte care ar aduce beneficii majore populatiei din RM!!!
  2. 2013.11.19 16:31 Ina
    Proiectul lui Andrian Candu , vine sa sustina agricultorii nostri ceea ce va permite o evolutie in domeniul agriculturii , plus fiind inca o tara agrara trebuie sa sustinem atreprenorii nostri.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.