Toate ştirile (old site news)

PENTRU ACŢIUNILE DE REINTEGRARE A ŢĂRII ÎN 2013 AU FOST ALOCAŢI 15 MIL. DE LEI

20 noiembrie, 2013

Suma finanţării proiectelor pentru reintegrare a Moldovei pentru 2013 a fost majorată până la 15 mil. lei. Despre aceasta a comunicat Şeful Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, care în decursul unei săptămâni a vizitat localităţile de pe malul drept al Nistrului.

Potrivit Agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, s-a întâlnit cu primarii localităţilor din raioanele Anenii-Noi, Rezina, Dubăsari, Criuleni, Căuşeni şi Şoldăneşti, situate în Zona de Securitate. Şeful Biroului a făcut o prezentare generală a ultimelor evoluţii în cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi a situaţiei actuale în Zona de Securitate.

Vorbind despre nivelul de realizare a proiectelor din cadrul Programului activităţilor de reintegrare a ţării şi a celor finanţate de donatorii internaţionali. Şefului Biroului pentru Reintegrare, a menţionat că, în perioada 2011-2013, au fost finanţate circa 100 de proiecte pentru 52 de localităţi din Zona de Securitate.

„Programul activităţilor de reintegrare a ţării este o bună practică de susţinere a proiectelor social-economice menite să ridice nivelul de trai a localităţilor din Zona de Securitate în vederea reintegrării ţării. La elaborarea Programului s-a ţinut cont în primul rând de propunerile autorităţilor publice locale din Zona de Securitate”, a menţionat Gheorghe Bălan.

Potrivit demnitarului, localităţilor din Zona de Securitate li se va acorda şi în continuare o atenţie sporită din partea autorităţilor publice centrale în procesul de realizare a programelor social-economice.

Programul dat are drept scop finanţarea activităţilor de dezvoltare şi modernizare tehnico-materială a instituţiilor educaţionale, de întreţinere a clădirilor de menire socială şi a apeductelor, de iluminare stradală, măsuri de protecţie socială a persoanelor în etate şi cu dizabilităţi, precum şi alte activităţi privind procesul de reintegrare a ţării.

 

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.