Toate ştirile (old site news)

CFM A ÎNREGISTRAT SCHIMBĂRI CARDINALE - PREŞEDINTELE CONSILIULUI PENTRU TRANSPORT FEROVIAR AL CSI

20 noiembrie, 2013

”Calea Ferată din Moldova a trecut prin schimbări cardinale în ultimii 20 de ani, au fost înregistrate mai multe transformări şi modernizări dar acest proces trebuie să continue”, a declarat miercuri președintele Consiliului pentru transport feroviar al Comunităţii Statelor Independente Vladimir Iakunin, care participă la reuniunea Consiliului pentru transportul feroviar al CSI care se desfăşoară la Chişinău.
 
Potrivit Agenției ”INFOTAG”, Vladimir Iakunin a precizat că CFM continuă să contribuie la creşterea economică şi reprezintă o verigă importantă a rezolvării unor probleme stringente sociale şi economice, dar rămâne în continuare a fi un mijloc de transport accesibil.
 
”Una din particularităţile Căii Ferate a Moldovei este că a asigurat creşterea numărului de pasageri, iar în ultimii ani au fost dezvoltate şi noi linii de cale ferată. O importanţă deosebită trebuie acordată noilor tehnologii, iar politica investiţională a CFM îşi propune renovarea infrastructurii şi modernizarea trenurilor”, a menţionat Iakunin.
 
Potrivit lui, pentru căile ferate problema principală este trecerea la o etapă tehnică şi tehnologică nouă, în conformitate cu cerinţele secolului XXI.
 
Vladimir Iakunin a mai precizat că în Republica Moldova, la fel ca în Ucraina, procesul de reforme ale căilor ferate este la etapa incipientă, în timp ce în alte state din CSI, acesta nici nu a început.
 
Iakunin, care este şi preşedintele Căilor Ferate ale Rusiei, a menţionat că în ţara sa acest mijloc de transport de mărfuri şi pasageri este în continuă dezvoltare, iar activitatea căilor ferate, unde sunt angajaţi aproximativ un milion de oameni contribuie cu 1,7% la Produsul Intern Brut. Căile Ferate ale Rusiei transport în prezent în jur de 40% din mărfuri şi pasageri.
 
Președintele Consiliului pentru transport feroviar al CSI a mai menţionat necesitatea dezvoltării în continuare a transportului feroviar în statele CSI, inclusiv a transportului internaţional de pasageri. De asemenea, el a propus ca la următoarele reuniuni să fie puse în discuţie chestiuni ce ţin de asigurarea securităţii antiteroriste, dar şi a pregătirii personalului care activează în acest domeniu.
 
Consiliul pentru transportul feroviar a fost creat în baza Acordului privind organele coordonatoare a transportului feroviar al statelor Comunității Statelor Independente, semnat de către șefii de guverne din țările CSI în anul 1992.

 

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.