Economie

GUVERNUL A APROBAT PRIVATIZAREA „METALFEROS” ŞI A ALTOR OBIECTE

05 martie, 2020

Guvernul a inclus în lista de privatizare întreprinderea de stat „Metalferos” și un şir de alte obiecte și companii. Potrivit agenţiei INFOTAG, această decizie a fost luată miercuri, la ședința Cabinetului de miniştri.

Pe lângă „Metalferos” (78,2% din acțiuni), la privatizare vor fi scoase întreprinderile de stat „Sanfarm-Prim” (99,1%), „Vinuri Ialoveni” (60,4%), „Alimentarmaş” (30%), „IT-CAFE” (100%), „Casa Editorială IT MOLDOVA” (25%) și „Metrompas” (11,2%).

În același timp, din lista de privatizare au fost excluse întreprinderile de stat „Rețelele Electrice de Distribuție Nord”, „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, operatorul național de telecomunicații „Moldtelecom”, „CIMS-73”, „Nodul Hidroenergetic Costești” și baza de odihnă din Ucraina „Mecita”.

Prim-ministrul Ion Chicu a cerut Agenției Proprietății Publice și altor instituții să organizeze procesul de privatizare și vânzare a bunurilor în conformitate cu legislaţia și a îndemnat mass-media să contribuie la monitorizarea procesului, pentru ca „activele statului să fie vândute în cel mai eficient mod”.

După cum a informat anterior INFOTAG, în 2019, veniturile din privatizare în Moldova au constituit 191,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproape de două ori mai puţin față de anul precedent. Din iunie 2019, în țară a fost instituit un moratoriu la privatizarea proprietăților statului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.05 11:27 David
    Daca dl Chicu este de acord, asta inseamna ca asta sa fie bine pentru Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.