Economie

JOSEP BORREL A RECONFIRMAT DORINȚA UE DE A ASIGURA SECURITATEA ENERGETICĂ A VECINILOR, INCLUSIV A MOLDOVEI

07 februarie, 2022

Consiliul energetic UE-SUA, care şi-a deschis lucrările luni, la Washington, va discuta despre consolidarea securității energetice transatlantice, creșterea rezilienței energetice și prevenirea utilizării energiei ca armă geopolitică. Potrivit Infotag, acest lucru este precizat pe blogul Înaltului reprezentant al UE Josep Borrell, prezentat pe site-ul Serviciului European de Acțiune Externă.

El a menționat că „UE, împreună cu SUA și alți parteneri, se opune utilizării surselor de energie ca armă și pârghie geopolitică”.

„Declarația comună UE-SUA privind securitatea energetică a pus deja bazele rezistenței împotriva șocurilor viitoare ale prețurilor și împotriva tensiunilor geopolitice din jurul securității energetice transatlantice. Ne angajăm să asigurăm securitatea energetică a UE și a vecinilor noștri, inclusiv Moldova, Ucraina și Balcanii de Vest”, a spus Borrell.

El spune în postarea sa că UE și SUA pot acţiona împreună pentru a aborda problemele de securitate energetică pe termen scurt, orientându-se în același timp către un obiectiv strategic comun de dezvoltare a unei economii cu emisii „zero” și reducerea dependenței de combustibilii de carbon.

El a numit problema aprovizionării cu gaze „cea mai acută” pe termen scurt. Aceasta înseamnă că partea europeană ar trebui să lucreze mai mult la diversificarea surselor și a modalităților de aprovizionare cu gaze.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.