Economie

PREȘEDINTA MAIA SANDU A ANUNȚAT INTERESUL MOLDOVEI PENTRU EXPORTUL DE PRODUSE AGRICOLE, INCLUSIV ÎN RUSIA

17 august, 2022

Președinta Maia Sandu a declarat interesul Republicii Moldova de a-și exporta produsele pe diverse piețe, inclusiv pe cea din Federația Rusă. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta șefa statului a anunțat într-un interviu acordat postului Nordnews TV.

Întrebată cu privire la interzicerea de a exporta produsele vegetale din Moldova către piaţa rusă, ea a spus că Chişinăul „ar dori să reia exporturile de fructe către Rusia, dar nu ştie motivele interdicţiei – sunt acestea de ordin tehnic, economic sau politice”. De asemenea, ea și-a exprimat regretul că Rosselkhoznadzor nu a indicat loclitățile unde au fost depistate nereguli.

„Dacă Federația Rusă are unele argumente, vrem să le auzim, să vină, să verifice la fața locului, să găsim o soluție. Dacă există o problemă tehnică, vrem să fim siguri că este o problemă tehnică și, ulterior, o vom rezolva. Dar atunci când în lista localităților care nu mai pot exporta în Rusia nu apar localități unde au fost depistate probleme, atunci ne întrebăm dacă aceasta este o problemă economică sau politică”, a spus Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.