Economie

COMPANIA “FLOAREA SOARELUI” PROMITE SĂ ACHITE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ FERMIERII PENTRU SEMINȚELE DE FLOAREA-SOARELUI LIVRATE

09 aprilie, 2024

Al doilea tur de negocieri între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui a avut loc ieri la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Conform biroului de presă al ministerului, vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat rolul important al producătorilor și procesatorilor locali în asigurarea populației Republicii Moldova cu ulei vegetal, evidențiind necesitatea menținerii prețurilor la ulei și acordarea unei atenții prioritare intereselor producătorilor și cetățenilor țării.

Părțile au discutat prețurile pe care procesatorii le pot oferi pentru stocurile existente de semințe de floarea-soarelui deținute de agricultori.

Reprezentanții celei mai mari companii producătoare de ulei de floarea-soarelui din republică - S.A. Floarea Soarelui, au declarat că săptămâna trecută au reușit să achite o parte semnificativă din datoria față de fermieri, iar plățile restante vor fi finalizate în această săptămână.

Anterior, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a prelungit termenul de licențiere pentru importul de cereale și semințe de floarea-soarelui, limitând importul lor din Ucraina. În același timp, Floarea Soarelui a anunțat întreruperea producției din cauza lipsei materiei prime. În conformitate cu estimările Ministerului Agriculturii, fermierii moldoveni dețin în rezervă cel puțin 60 de mii de tone de semințe de floarea-soarelui, iar problema constă doar în acordarea unor prețuri convenabile pentru ele.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.09 13:39 Ana
    Pentru asta e posibil se ei credit la or ce banca din Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.